Не се предвижда въвеждане на мерки след ръста на случаите

...
Не се предвижда въвеждане на мерки след ръста на случаите
Коментари Харесай

Властите не планират мерки заради ръста на случаите на COVID-19 у нас

Не се планува въвеждане на ограничения след растежа на случаите на ковид от последните дни, сподели здравният министър Христо Хинков в изказване в Министерския съвет.

Изследвана е епидемиологичната конюнктура в страната и не са достигнати равнища на заболеваемост, които да изискват съответни дейности. Въпреки това на всички РЗИ са сложени условия да бъдат в подготвеност и при увеличение на случаите да подхващат дейности

" Този вид на коронавирус е много по-слабо вирулентен и не дава затрудненията отпреди ", разяснява още министър Хинков.

Проблеми със снабдяването с ваксини за грип на национално равнище няма. При по-голямо нарастване на коронавирус случаите страната има подготвеност да закупи спомагателни ваксини.

Министърът разяснява и решението за прекъсване на построяването на протонен център за лекуване на онкоболни деца. Проектът беше очакван като част от Плана за възобновяване и резистентност, само че по-рано през днешния ден финансовият министър Асен Василев разгласи, че той отпада. Хинков приема част от причините на сътрудника си, само че ще упорства центърът да бъде издигнат със средства от държавния бюджет.

" Имам доста съществени причини във връзка с построяването на подобен център, защото медицинските потребности за онкоболни деца са изключително съществени. Ще предложа да се построи подобен център с бюджетни средства отвън тези по ПВУ. Оставам с усещане, че има аварийни благоприятни условия следващата година да се намерят тези средства ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР