Не се прави нужното след фалита на "Томас Кук" и

...
Не се прави нужното след фалита на "Томас Кук" и
Коментари Харесай

Симеонов критикува мерките при фалита на Томас Кук

Не се прави нужното след банкрута на "Томас Кук " и блокираните у нас туристи, счита Валери Симеонов. Пред Нова телевизия той разяснява, че „ първото, което трябваше да се направи, беше българската страна - освен Министерството на туризма - да откри незабавно самолетни компании, които неотложно да поемат извозването на туристите “.

„ Това като разход би трябвало да се поеме от страната. Ако има проведена по-мащабна акция, в тази ситуация има 6 000 души, то това ще коства не повече от 150 евро на полет”, сподели още той. „ Можем за всяка свиня да плащаме по 300 лева, а за един екскурзиант не можем да платим?”, запита Симеонов.

"Държавата би трябвало да се обърне към тези хора, които са си плащали налозите. Те към този момент 2 месеца не са си получили парите, тъй като са били изнудени от „ Томас Кук” с 2 месеца забавено заплащане. Поне страната да им приспадне ДДС-то – да им го върне или да не им го събира”, разяснява още Валери Симеонов.

Според него след банкрута на компанията десетки български хотели и туроператори ще имат усложнения и могат даже да банкрутират. „ В Гърция, да вземем за пример, се приготвя точно понижаване на ДДС-то за тези компании, които са поели ангажимент към „ Томас Кук”. Това у нас не се прави”, счита депутатът.

По думите му има значим въпрос, на който досега няма явен отговор: „ По българските закони, с цел да има каквито и да е било правни искания към която и да е било туроператорска компания, тя би трябвало да е записана по българското законодателство. „ Томас Кук” регистриран ли е като туроператор в България? Ако не е – то тогава всичките ни искания ще останат на хартия”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР