Не се отказвайте от кафето: Черната напитка предпазва мускулите от

...
Не се отказвайте от кафето: Черната напитка предпазва мускулите от
Коментари Харесай

Не се отказвайте от кафето: Черната напитка предпазва мускулите от разрушаване

Не се отхвърляйте от кафето: Черната напитка защищава мускулите от разрушение. Учени от Националния университет на Сингапур са разкрили, че естествено срещащото се съединяване тригонелин в кафето може да усъвършенства мускулната функционалност и да предотврати мускулния разпад. Резултатите от проучването са оповестени в списание Nature Metabolism.

Проучването включва 186 мъже на възраст над 60 години. Изследователите са събрали информация за здравето на субектите, взели са им кръвни проби и са измерили силата на хватката им благодарение на цифров динамометър, устройство, което мери интензивността на хватката при притискане с една ръка. Участниците също бяха помолени да приказват за своите хранителни привички, в това число честотата на консумация на кафе.

Оказа се, че потреблението на особено естествено вещество, наречено тригонелин в кафето, корелира с по-силен захват и надлежно с висока мускулна функционалност.

Учените са открили, че тригонелинът предизвиква активирането на клетъчния кофактор NAD+.

Това е най-важният коензим (органично съединение), присъстващ във всяка клетка на човешкото тяло. Преобразува питателните субстанции в сила и управлява сериозните метаболитни процеси.

Активирането на NAD+ води до повишение на продуктивността на митохондриите, „ енергийните станции “ на мускулните кафези. Изследователите прибавят, че този удобен резултат на тригонелина е директно обвързван с понижен риск от саркопения, положение, характеризиращо се с понижаване на скелетната мускулна маса с възрастта.

Авторите на проучването прибавят, че други субстанции, които могат да задействат NAD+, включват аминокиселината L-триптофан и форми на витамин B3 като никотинова киселина, никотинамид и никотинамид рибозид.

Преди това учените са създали нов метод за ускорение на регенерацията на мускулите след пострадване.

Източник – Nature Metabolism /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР