Не се наблюдава загуба на обоняние при новия вариант, но

...
Не се наблюдава загуба на обоняние при новия вариант, но
Коментари Харесай

Новият коронавирус прилича на изстинка, но болният трудно си поемал дъх от кашлицата

Не се следи загуба на подушване при новия вид, само че главоболието е мощно, неприятна и отпадналостта

Новият ковид доста наподобява на сезонните вируси, само че болният на моменти има толкоз дразнеща кашлица, че мъчно си поемал мирис. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

На въпроса дали болестта с новият COVID-19 не протича като болесттите, породени от сезонните вируси той отговори, че се доближава, само че към момента не е като тях. „ Върви в тази посока. В момента той е по-належащ, тъй като това повишаване на заболеваемостта, което следим от септември, евентуално ще продължи още малко “, разяснява доцентът. 

Грипът пък евентуално ще доближи оптимални стойности през януари или февруари, добави той.

Вирусите бяха изтласкани от COVID-вълната, само че през тази година ще имаме естествена групна зараза, пророкува Кунчев. 

„ По-важното е, че тези разновидности на „ Омикрон “, с които в този момент се срещаме, са неприятни, бързо се популяризират, само че въпреки всичко не водят до подобен цялостен напън върху здравната система. Не са чак толкоз доста хората, настанени за лекуване “, добави той.

„ Заразяването зависи доста от равнището на имунитет на организма. Не е за подценяване. Това, че протича по-леко, значи, че няма да имаме тези трагични събития и да лекуваме по едно и също време по 8-9 хиляди в лечебните заведения, само че не е изключено обособени хора да го карат по-тежко. И сега имаме близо 400 настанени за лекуване. Расте броят им “, заяви основният държавен здравен контрольор.

„ Нямаме загуба на подушване, само че има доста мощно главоболие. Температурата не е постоянно доста висока, само че човек се усеща изнемощял и кашлицата е извънредно неприятна, която първоначално стартира като раздразнение в гърлото, а след това се стига до такива моменти, в които човек съвсем не може да си вземе въздух от кашляне “, добави той.

„ Другите признаци отшумяват за 3-4 дни, само че кашлицата – остава за повече от седмица. Главоболието и отпадналостта не се поддават на лекуване. След преболедуване човек не се усеща в естественото положение “, съобщи доцент Кунчев. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР