Не се и съмняваме, че всеки е гледал поне веднъж

...
Не се и съмняваме, че всеки е гледал поне веднъж
Коментари Харесай

„Това, което правим приживе, отеква във вечността“: как изглеждат героите от филма „Гладиатор“ 20 години по-късно

Не се и съмняваме, че всеки е гледал най-малко един път кино лентата на Ридли Скот, който завоюва сърцата (и статуетките) на фенове и критици преди тъкмо 20 години. Да, „ Гладиатор “ излезе на огромния екран преди цели две десетилетия , а през това време посланията му за цената на властта, смелостта и силата пред лицето на гибелта и любовта на един човек, който е подготвен да даде всичко в името на фамилията си, продължиха да бъдат все по този начин настоящи и въздействащи.

Историята ни среща с император Марк Аврелий, който взема решение да съобщи властта на най-способния си и лоялен военачалник – Максим Децим Меридий. Въпреки това на трона се възкачва подлият му наследник Комод, който, превзет от предпочитание за отплата, подрежда да убият военачалник Максим, който обаче съумява да се изплъзне на пратените преторианци да го убият. След голям брой трудности някогашният военачалник става гладиатор, който последователно се трансформира в най-смелия и обичан войник в Колизеума.



През 2001 година филмът печели цели 5 награди „ Оскар “ (от общо десетте номинации) – за най-хубав филм, основна мъжка роля на Ръсел Кроу, тон, специфични резултати и костюми. „ Гладиатор “ има общо 54 награди и 104 номинации за разнообразни награди, а през същата година сграбчва и признанието на публиката на премиите „ Златен глобус “.

2 0 години по-късно може да не разпознаете някои от актьорите, а други, за жалост, към този момент не са сред живите. Разгледайте в галерията ни по какъв начин са се трансформирали обичаните облици от „ Гладиатор “!

Към галерията >>>



Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР