Не се е случило нищо по-различно от това, което сме

...
Не се е случило нищо по-различно от това, което сме
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Очаквахме го. Нямаше как коронавирусът да ни подмине

Не се е случило нищо по-различно от това, което сме очаквали. Доказани са първите случаи на ковид в България. Това е нещо, което няма по какъв начин да ни подмине. Ще се натовари още повече здравната система след двете грипни талази.
Това разяснява пред bTV доктор Гергана Николова, член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз.

По нейните наблюдения доста хора не съблюдават карантината, която им е наложена. Тя им подсети, че би трябвало да се замислят, че могат да застрашат живота на доста хора.

В момента у нас има зараза от грип. Разликите сред двата вируса са, че няма торкова внезапно повишаване на температурата.

" При грипа има доста бързо начало, за половин час температурата може да доближи 40 градуса. След това се появява кашлицата. При ковид, защото вирусът нападна непосредствено рецептори в белия дроб, се стартира със суха кашлица и едно последователно повишаване на температурата. Хремата не е толкоз нормална за този тип вирус “, изясни доктор Гергана Николова.

Като затруднение могат да зародят нетипични пневмонии, които се развиват по по-специфичен метод. Там няма храчки за разлика от бактериалните пневмонии.

Лекарят предложи на хората, които имат признаци на респираторно заболяване, първо да се обадят по телефона на персоналния си доктор, а не да вървят в болничното заведение, където има доста хора с хронични болести, дребни деца и бременни дами.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР