Не се чувствам като герой, аз съм избрал да бъда

...
Не се чувствам като герой, аз съм избрал да бъда
Коментари Харесай

Спасителят от горящия влак: Не се чувствам като герой, обучен съм да бъда спокоен в кризисна ситуация

Не се усещам като воин, аз съм избрал да бъда пожарникар. По време на обстановката не изпитах никаква суматоха. Чувствах се доста сигурен, защото образованието, което съм получил в Академията на Министерство на вътрешните работи, ме е научило да бъде спокоен в спешна обстановка. Това сподели през днешния ден пред публицисти основен контрольор Александър Ветов, шеф на Районна работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РСПБЗН) в град Левски. 

Както Българска телеграфна агенция заяви, той е бил един от първите, реагирали при случая в пътническия трен от Варна към София, който стана през вчерашния ден сред гарите Пордим и Плевен, наоколо до село Згалево. Още в първите минути на спешната обстановка гл. контрольор Ветов, който е бил пасажер в първи вагон на влака, се е присъединил с инструкции към машинистите какви дейности да подхващат, с цел да се потуши пожарът в локомотива и да не се стигне до разрастването му. След това успокоява и пасажерите, измежду които стартира да се усеща суматоха. Гл. контрольор Ветов се свърза с пожарната работа в Плевен, с цел да даде точна информация къде се намира влакът. Заедно с един от машинистите прави просека в близката гора, с цел да се построи гасителна линия, нужна при възможното разгръщане на пожара. Ситуацията, по думите на огнебореца, е овладяна с наличните пожарогасители и гасителната система. 

" Бързата реакция и интервенция на основен контрольор Ветов са предотвратили обилни материални загуби, не е позволено пострадване на пасажерите и най-лошото - да има жертви ", безапелационен бе комисар Станислав Атанасов, шеф на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РДПБЗН) в Плевен. Той добави, че обмисля гл. контрольор Ветов да бъде препоръчан за премия за своите професионални дейности. 

Главен контрольор Ветов сподели, че е измежду постоянните пасажери на БДЖ. Пътува с трен от 13 години. Редовно употребява този тип превоз, с цел да стигне до работното си място в Левски от Плевен. До момента не му се е случвало да попада в такава изключителна обстановка. През годините е помагал на пасажери да се качат или слязат от влака, да придвижат багажа си.  

Александър Ветов е трето потомство пожарникар. Неговият дядо е бил огнеборец. Баща му сега е на работа в РДПБЗН – Плевен. 

Главен контрольор Ветов е постъпил в редиците на РДПБЗН – Плевен през 2017 година. Своя професионален път е почнал през 2014 година в Регионалната дирекция в град Търговище. Преминал е през длъжностите контрольор в група " Защита на популацията ", контрольор в " Държавен противопожарен надзор и превантивна активност " в РСПБЗН – Велико Търново. В момента е шеф на РСПБЗН – Левски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР