Не считаме, че сме се забавили. През цялото време, през

...
Не считаме, че сме се забавили. През цялото време, през
Коментари Харесай

Заместник-окръжният прокурор на Пловдив с нови ключови данни за убийството на Плъха

Не считаме, че сме се забавили. През цялото време, през което събирахме документите, е работил целият екип на полицията и прокуратурата. Това съобщи заместник-окръжният прокурор на Пловдив Велина Андреева във връзка следствието на убийството на Георги Джевизов-Плъха от доктор Иван Димитров в Пловдив.

По думите ѝ, имало е спекулации по обстоятелства, които са били популяризирани и са били изрично опровергани. „ Бяха популяризирани от медийното пространство. Кой ги е разпространявал - допускам вие знаете по-добре “, обърна се тя към водещите.

Тя изброи какви са тези спекулации – че е имало втори причинител на кражбата; че обвиненият в ликвидиране е спял със фамилията си в къщата, а в действителност та, е бил осъществяван ремонт по това време; че убийството на Жоро Плъха е вследствие на нахлуване над жилищен парцел, а в действителност случката се разиграла пред гараж на улицата.

„ За да се откриват обстоятелствата постоянно е належащо време “, съобщи Андреева. Тя добави, че преди да слезе въоръжеб с противозаконното си оръжие, Димитров е следил близо 30 минути крадеца. След това решил да слезе и да се разправи с него.

„ Когато са се засекли двамата на вратата на гаража, причинителят е почнал да го замеря с предмети “, сподели заместник-окръжният прокурор като добави, че Димитров неведнъж сменял версиите какви са тези предмети.

След това докторът извадил револвера и траял да стреля до момента в който изпразнил пълнителя. Извършен е опит, само че даже той не могъл да откри точния брой на изстреляните патрони.

„ Стреляно е отблизо разстояние по посока на тялото на умрелия “, посочи Андреева.

От значение за определяне на виновността бил и фактът, че сред причинителя на убийството и жертвата имало ръстова разлика от към 30 см.

Тя изясни дейностите на доктор Димитров по този начин: „ Първоначално се е защитавал от нахлуване. Това нахлуване е отблъснало с несъразмерна мощ. В този случай рамките на неизбежната смаоотрана несъмнено са били превишени – поради физическите характерности и употребяваното отръжие “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР