Не съм влязъл в политиката и в обществения живот да

...
Не съм влязъл в политиката и в обществения живот да
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Висотата на поста управител на БНБ трябва да бъде издигната над партийността

Не съм влезнал в политиката и в публичния живот да взема нещо, а в противен случай, да дам, с опита, който съм натрупал в стопанската система и във финансовия набор. Ни минимум не съм си мислел да взема нещо от политиката, да се възползвам от това. Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия депутатът от " " Любомир Каримански, който е и претендентът на партията за шеф на Българската национална банка.

Когато приказваме за Българска народна банка, първото нещо, което си представям, е трикольорът. Висотата на този пост би трябвало да бъде издигната над партийността. Тази институция е една от най-старите банки в Европа и една от най-старите институции в България. Това задължава всеки депутат да подходи задоволително отговорно към този пост, съобщи Каримански.

Той посочи, че към момента текат диалози с обособените парламентарни групи по тематиката.

В отговор на въпрос дали въпросът за поста шеф на Българска народна банка може да разцепи обединението, Каримански уточни: " Би било доста тъпо за обединението, в случай че тя е основана единствено за този пост. Не считам, че това ще бъде проблем за обединението. Тя има доста по-важни проблеми като инфлацията и войната в Украйна и тя би трябвало да се концентрира върху тях ".

Финансистът разяснява и казуса с покачването на цените.

Когато приказваме за бюджет по време на наслагващи се рецесии, е доста значимо да разчетем посланията. Шокът от инфлацията би трябвало да ни наосчи към ограниченията, които би трябвало да вземаме. Мерките би трябвало да са ориентирани повече върху производствевния бранш, би трябвало да бъдат ориентирани повече пари към финансовата част на бизнеса, с цел да може той да обезпечи повече произвеждане и претовареност и да се понижи натискът на цените.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР