Не съм виждал Григор Григоров откакто излезе от ареста. Шофьорът

...
Не съм виждал Григор Григоров откакто излезе от ареста. Шофьорът
Коментари Харесай

Григор Григоров пред адвоката си: Две коли се разминаха с нас с много висока скорост преди катастрофата

Не съм виждал Григор Григоров откогато излезе от ареста. Шофьорът няма доста ясни мемоари за самия случай. Спомня си единствено две коли пред него и по-късно си спомня, че е бил в пропастта. Пътник от рейса е споделил секунди преди този момент, че тези двамата карат като луди. Това съобщи бранителят на водача на автобуса-ковчег, юрист Христо Ботев, в ефира на БТВ.

Той разкри, че преди този момент го е заговорила жена, само че не е ясно дали това е било директно преди самия случай. „ Тя самата е изгубила схващане и не помни по кое време е станало тъкмо “.

Адвокатът призна, че Григоров е имал желание да се самоубие. „ В подобен случай предвид на психическото и физическото му положение се пробвам да му кажа, че от една покруса не би трябвало да следва и друга. Веднага след случая е споделил, че има желание да се самоубие. В следствения арест бях помолен, в случай че усетя в диалога си с него такива планове, да се обадя. Пред мен не е споделял такива неща. В ареста твърдо не е, само че незабавно след случая, като е схванал какво се е случило и какъв брой са жертвите “.

„ Няма безапелационни данни, че е карал с превишена скорост. Обвинението гради своята теза с показанията от тахошайбата. Този разбор би трябвало да се направи от доста добър специалист. Всички споделят, че той е карал постепенно. На този завой колкото и постепенно да караш самото транспортно средство навлиза в насрещното придвижване “.

По думите на юрист Ботев това, че рейсът не е минал механически обзор е пропуск. „ Автобусът е бил механически изправен. Той е оборудван с колани и ги е предизвестил да си ги сложат “.

Състоянието на водача не е добрео, стана ясно от думите на бранителя му. Той е с много физически контузии е. „ Все още има шевове. Още по-голяма тъга е, че е познавал тези хора и е бил непосредствен с тях “.

По думите на юриста същността на казуса не е водачът. „ Това е може би единственият случай, при който обществото не е отрицателно настроено против водача. Хората го поддържат и желаят цялостно следствие на метода, по който е строен пътят. Винаги, когато има случай, се поставя едно лице начело, което да носи виновността, а всички останали се измъкват. За Аспарухово прекратиха делото, тъй като не откриха някой клошар, който да поеме виновността “, означи юрист Ботев.

„ Ще се боря със зъби и нокти по това дело да има отговорни. Ако господин Григоров е отговорен - ще си поеме виновността, само че освен той. Този случай рано или късно е щял да се случи на това място. Прокуратурата да вземе да си свърши работата. Докато едни хора се усещат недосегаеми. Такава ни е страната. Нека си проверяват и да видят кой къде си е слагал подписа и да си носят отговорност “, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР