Не съм професионален политик, но много добре познавам проблемите от

...
Не съм професионален политик, но много добре познавам проблемите от
Коментари Харесай

Разлято мляко и смачкани малини на протеста на земеделците, министър Вътев се срещна с тях

Не съм професионален политик, само че доста добре познавам проблемите от 30 години. Идвам от полето с тях. Въпросът е по какъв начин ще ги решим. От войната насам се трансформираха ужасно доста неща. Ние сме най-близо до нея и сме едни от най-потърпевшите, дружно с още четири фронтови страни. С голямо почитание се отнасям към вашия обективен митинг - всеки се бори да създава и да получи заслуженото. Това сподели земеделският министър Кирил Вътев, който отиде да беседва с протестиращите зърнопроизводители. Те го посрещнаха с крясъци " оставка ". Пред него беше изсипано мляко и бяха хвърлени малини в символ на неодобрение.
Прочетете още
" Нито едно от решенията не допускат мигновен резултат ", изясни той.

След като бе освиркан, той помоли за диалогичност. " Имате пет претенции, отправени от всички вас. Решенията, които са вероятни незабавно, са взети. За тази година парите за пропаднали площи са освободени и се чакат заявките. Относно удължение възбраната за импорт на украински артикули - има един месец, в който би трябвало дружно да определим настояванията си за количествата, които да допуснем ", съобщи Вътев. И добави, че са обезпечени 150 млн. помощ за производителите, а други 63 млн. ще отидат за нотификация след утвърждение от Министерския съвет в сряда.

" По помощта de minimis има излишък, който се създава, с цел да може да бъде пуснато и да бъдат платени парите след подаване на заявки. Всички министър председатели на погранични страни, в това число Денков, водят договаряния с министър-председателя на Украйна ", изясни Вътев.

Земеделците упорстват за въвеждане на възбрана за импорт от Украйна на редица артикули, измежду които слънчоглед, пшеница и рапица.

Снимка: Нова телевизия

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР