Не съм оптимист за съставяне на правителство. По неговите думи

...
Не съм оптимист за съставяне на правителство. По неговите думи
Коментари Харесай

Политолог: За ПП-ДБ ще е ритуално самоубийство, ако се коалират с ГЕРБ

„ Не съм оптимист за сформиране на държавно управление. По неговите думи двете водещи обединения ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не са подготвени за разговор между тях и образуването на общо ръководство. Това би било ритуално самоубийство за ПП-ДБ. “

Това сподели в изборното студио на Euronews PrimeTime политологът Милен Желев.

Според антрополога Мина Христова евроатлантизмът е байрак, под който се крият и доста други насоки, цели и стремежи.

„ Данните, които виждаме, са прекомерно покрай статистическата неточност “, разяснява още Христова.
Желев вижда вмешателство на президента в ролята на българския парламент с позицията му по отношение на изпращането на военна помощ за Украйна.

Една от разграничителните линии, които се обрисуваха през последните месеци, беше точно по линията „ внимавайте за кого гласувате да не ни въвлекат във война “, разяснява Христова. По думите ѝ няма да има съгласие в идващия парламент по отношение на правосъдната промяна, тъй като локалните избори са след единствено няколко месеца.
Аз считам, че „ Възраждане “ нямат шансове за съществено електорално уголемение. Мисля, че техният предел е 15%. По-скоро бих отдал техните високи резултати на това, че парадоксално – една популистка партия говореше най-вече за политика в своята предизборна акция.
Милен Желев, политолог

„ Със сигурност може да се направи едно много компромисно държавно управление. Ако ГЕРБ-СДС заемат първото място, тогава има по-сериозна възможност, до момента в който в противоположния случай политическото самоубийство ще бъде реалност и то по смисъла на това, че там приказваме за морални правила при избирането на сътрудници “, означи Христова.

Според Желев отиваме към следващи предварителни парламентарни избори.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР