Не съм оптимист. Стъпвам на факти. Висшият съдебен съвет (ВСС)

...
Не съм оптимист. Стъпвам на факти. Висшият съдебен съвет (ВСС)
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Искам да променим България, да я изчистим, но трябва да започнем от себе си

„ Не съм оптимист. Стъпвам на обстоятелства. Висшият правосъден съвет (ВСС) е същият както и преди. Те знаеха за тефтерчето, Пепи Еврото и евентуално са имали информация по този случай.
Инспекторатът е същият. Комисията КПКОНПИ не проработи, т.е. институциите са същите, както по времето, когато тези неща са се случили. Защо мислите, че в този момент ще има смяна. Прокурори и съдии ще понесат отговорност, само че същинските създатели на това правораздаване ще си остане същото “, това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред bTV.
„ Не виждам политическа воля да стане това. Колегата приказва за промени в Конституцията и правосъдната власт. Тези промени са метод, по който болшинството да завладее прокуратурата. Те ще имат Висш съдебен съвет, който ще е политически зависещ.
Гешев разгласи, че политици са взимали чували с пари от КТБ. От тогава, до неотдавна съм писала 3-4 писма до прокуратурата и единствено ме подмятаха. До ден сегашен това самопризнание на Гешев не получи гласност. Това не може да се случи без чадър. До политици няма да се стигне “, добави тя във връзка убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.
Според нея цялата правосъдна промяна е безспорен неуспех. „ Политиците не желаят да се оправят с този проблем, тъй като са част от казуса или основателите му “, уверена е тя.
„ Когато направихме отчетите за проблемите с язовирите, засекретиха ми го и не можех да приказвам. Много постоянно някои комисии се употребяват за рекет и изнудване.
Давам образец от последните дни, когато приемахме комисията за Нотариуса. Попитахме какво вършим, откакто се изяснят. Предложихме текстове и даже това отхвърлиха.
Парламентът е с цел да написа закони. Отхвърлиха текста, че тази комисия би трябвало да предложи промени в закона “, разкри тя.
„ Когато ме избраха за ръководител през 2016 година съм споделила, че желая да променим България, да я почистим, само че би трябвало да стартираме от себе си – да почистим задкулисието в Българска социалистическа партия. Всички следващи борби са породени от това “, изясни Нинова.
Председателят на Българска социалистическа партия изясни и какво се случва с драмите в Столичния общински съвет (СОС).
„ Общинските ни съветници в София направиха лупинг – поддържаха претендент на „ Продължаваме промяната-Демократична България “, „ Спаси София “ за ръководител на СОС. Тези хора рязаха монументи, торти, заклеймихме ги и след два месеца ги поддържат.
Оправданието, че би трябвало да отпушим Общинския съвет не важи. Защо предаваш тези, на които даде обещание, че ще пазиш историята? Защо излъгахте, че ще борите модела Борисов-Фандъкова в София и следобеда направихте коалиция с тях. Това е моралният въпрос. Искам да го обяснят на хората, които ни поддържаха.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР