Не съм казал, че президентът Радев е лъжец. Просто казах,

...
Не съм казал, че президентът Радев е лъжец. Просто казах,
Коментари Харесай

Каракачанов: Не съм казал, че президентът Радев лъже за самолетите

„ Не съм споделил, че президентът Радев е измамник. Просто споделих, че не знам от кое място излезе тази сума от 3,5 милиарда лв. за самолетите, тъй като аз знам какви са офертите ”, съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов в „ Лице в лице ” по bTV.

Той още веднъж удостовери, че офертата за изтребителите е 2 милиарда и 200 милиона лв., като „ ще се опитаме да понижим тази цена, като това няма да бъде за сметка на качествата на самолетите ”.

Що се отнася да въпроса дали ДДС-то е включено в цитираната цена, Каракачанов съобщи, че то няма значение, тъй като това е междудържавен контракт и данъкът „ излиза от единия джоб и влиза в другия ”.

Военният министър изрази своето неодобрение против метода, по който се приказва за неговите сътрудници и неналичието на самопризнание за техните старания. Това отношение „ демотивира армията ", счита Каракачанов.В цената влиза цялото съоръжение, само че що се отнася до въоръжението, да вземем за пример броят на ракетите е понижен, с цел да „ не се хвърлят непотребни пари на този стадий ”.

„ Ако някой си прави сметка, че ние като купим този аероплан, 40 години няма да купим нито една ракета или бомба, това не е по този начин ”, акцентира Каракачанов и означи, че боеприпасите би трябвало да минат още веднъж развой по лицензиране след 5 години, а също така „ Грипен ” са били препоръчани без никакви ракети.

„ Инфраструктурата за всеки аероплан е друга ”, съобщи военният министър, който не отхвърли, че е скъпа, само че показа, че има вид част от вложенията да минат по партньорска стратегия.

Каракачанов разяснява и отправените му обвинявания за ремонта на самолетите СУ-25.

„ Когато закупувам американски самолети, ме упрекват, че съм американофил, а когато коригирам съветските, ме афишират за русофил ”, съобщи военният министър.

Няма доста разновидности за ремонта на съветските изтребители, а българският цех е правил подобен през 2002 година, след което е изгубил лиценза си за тази активност. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР