Не съм изненадана от това, което се случва в СОС,

...
Не съм изненадана от това, което се случва в СОС,
Коментари Харесай

Политолог: Ако Спаси София се оттегли в опозиция, има кой да ги замести в СОС

Не съм сюрпризирана от това, което се случва в СОС, тъй като диалозите не се водят както би трябвало. Някакви срещи някой провежда, само че не се случват по този метод нещата. Това разяснява пред БНР политологът проф. Милена Стефанова, някогашен общински консултант. 

" Избирателите сме си споделили волята и чакаме органът да проработи.

Отговорността е на най-голямата група – ПП-ДБ, " Спаси София ", да си намерят болшинството. Кметът е от същата политическа групировка, тъй че дружно с групата да си обезпечат болшинството ", предложи на съветниците политологът. 

Тя оцени като несериозни досегашните оферти за краткотраен ръководител, на ротационен принцип и всевъзможни други разновидности.  " Ние, гласоподавателите, в Столична община чакаме болшинство и по тази причина би трябвало да се водят договаряния ", безапелационна е Стефанова. И изясни, че в СОС всеки е с пропорционална тежест, каквато гласоподавателите са дали, тъй че би трябвало да се разпределят постовете, в това число и в комисиите. 

" Законът им споделя - консултант може да бъде в три комисии и това е простата задача. Кметът е задължен да предложи зам.-кметски позиции на останалите участници, с което да си обезпечат болшинство ", предложи тя.

Вече е ясно за всички, че не се избира ръководител по две аргументи. Първо, диалозите потеглиха в неверна посока. И второ, на процедура Борис Бонев се инати – " ГЕРБ няма да бъде позволен ".

Не се схващат в СОС, тъй като на национално ниво те натрупват опит – Политическа партия – Демократична България. Те видяха, че въпреки със скърцане със зъби, реализират сделки и се върви напред. А " Спаси София " я няма на национално ниво и Борис Бонев е в София, това е ", посочи аргументите за патовата обстановка в СОС политологът. 

Проф. Стефанова е уверена, че в случай че " Спаси София " с осем съветници извърши заканите си и се отдръпна от софийската коалиция с ПП-ДБ, няма да е съдбовно.  " Ако решат да го вършат, да се разгласят в съпротива, незабавно ще се откри метод да бъдат сменени. Не са вероятни нови избори, не тече никакъв период от 3 месеца и няма кой да сезира ОИК ",

безапелационна е проф. Стефанова. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР