Не са водени с мен разговори да остана на поста.

...
Не са водени с мен разговори да остана на поста.
Коментари Харесай

Остава ли Крум Зарков министър

" Не са водени с мен диалози да остана на поста ". Това съобщи служебният министър на правораздаването Крум Зарков на брифинг във ведомството, съобщи Нова.

Той изясни, че е оказал напън да бъдат признати измененията в два закона - За правосъдната власт и в Наказателно-процесуален кодекс, с които се основава механизъм за надзор на основния прокурор.
-->
“Бях упрекнат, че съм упражнил напън, това е по този начин - ще продължа да практикувам напън до момента в който в страната няма никой над закона. Този напън би трябвало да продължи, в случай че разбрахме нещо през миналите месеци, то е, че без това няма да има смяна ”, съобщи още Зарков.

Той е уверен, че законът ще бъде признат, тъй като идващия парламент ще бъде заставен да го гледа и да го одобри. „ Избирателите ще го задължат ”, добави правосъдният министър.

„ Законът не е импровизация. Стигнахме доста по-далеч от тези преди нас. Липсва предпочитание, не време ”, сподели Зарков.

В същото време той изясни, че в нито една парламентарно показана партия няма предпочитание за въвеждането на механизми за следствие на основния прокурор ”.

На правна комисия в Народното събрание през днешния ден трябваше да бъде разискван механизмът за следствие на основния прокурор, само че заради това, че ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Възраждане и Български напредък напуснаха съвещанието и по този начин не бе признат този механизъм в комисия. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР