Не са установени замърсявания на въздуха при самозапалванията на закритото

...
Не са установени замърсявания на въздуха при самозапалванията на закритото
Коментари Харесай

Не са установени замърсявания на въздуха при самозапалванията на закритото общинско сметище в Дупница

Не са открити замърсявания на въздуха при самозапалванията на закритото общинско бунище в Дупница в края на юли тази година, оповестиха от пресцентъра на Община Дупница.

От там прецизираха, че не са били установени превишения на оптимално еднократните и средноденонощните пределно възможни концентрации и правила за запазване на човешкото здраве по няколко индикатора. Заключението е след направени денонощни измервания в интервала 29 юли - 31 юли в региона на жилищен комплекс "Бистрица ", от Изпълнителната организация по околна среда.

От изпитванията е видно единствено едно превишаване на средноденонощната норма от осъществените 48 измервания по индикатор за фини прахови частици, което е било моментно и повлияно от въздушните маси.

В Дупница има към този момент инсталирани няколко станции, които наблюдават качеството на атмосферния въздух и всеки гражданин може в действително време да следи настоящото положение на въздуха, показаха още от общинския пресцентър.

Сметището на Дупница е закрито от 1 януари 2018 година и единствено 3 декара заградена повърхност от него се употребяват за претоварна площадка, като отпадъците на града се транспортират до депа в Костинброд и Враждебна, прецизират от Общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР