Не са спазени разписаните правила в Наредба № 4 от

...
Не са спазени разписаните правила в Наредба № 4 от
Коментари Харесай

Случаят Даная: Две болници в нарушение на правилата

Не са спазени написаните правила в Наредба № 4 от 4 март 2009 година за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули.

Това откриха от Изпълнителна организация " Медицински контрол " при  на прилаганите процедури по лекуването на 15-годишната Даная.

Проверяващият екип след в допълнение сложени, съответни въпроси, е констатирал нарушаване в две от лечебните заведения при предписването и отпущането на лекарствен артикул. Става въпрос за УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " и УМБАЛ " Царица Йоанна " - ИСУЛ ".

Контролът по Наредба № 4 се реализира от други органи, предвид на което ИАМН ги е сезирала за взимане на отношение по подготвеност.

Констативните протоколи от повторната инспекция са направени на 23 януари 2024 година, а проверката е завършила едвам четири дни по-рано.

На 23.01.2024 година проверяващата комисия е връчила персонално против квитанция Констативните протоколи на изпълнителните шефовете на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " ЕАД и УМБАЛ " Царица Йоанна " - ИСУЛ " ЕАД.

Вторият екип от проверяващи са разнообразни чиновници от тези, които са направили първата инспекция и те са с обучение по Право, Медицина и Фармация.

Всички документи, получени от лечебните заведения в хода на осъществяване на първата инспекция са предоставени на бранш " Противодействие на корупцията в администрацията ", отдел " Икономическа полиция " към Главна дирекция " Национална полиция "  на 08.01.2024 година

Констативните протоколи, ведно с документите, получени при повторната инспекция, са предоставени на бранш " Противодействие на корупцията в администрацията ", отдел " Икономическа полиция " към Главна дирекция " Национална полиция "  на 25.01.2024 година

За направените констатации са сезирани и способените органи на 25.01.2024 година

За резултата от осъществените инспекции е осведомен и министъра на опазването на здравето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР