Не са получени всички справки и нямаме пълна информация за

...
Не са получени всички справки и нямаме пълна информация за
Коментари Харесай

Прокуратурата: Над 500 осъдени на затвор са на свобода

Не са получени всички информации и нямаме цялостна информация за лицата, във връзка с които са наложени санкции отнемане от независимост и пожизнен затвор и те не се изтърпяват. До през вчерашния ден анализът на събраните информации сочи, че такива лица са над 500. Това сподели на брифинг в Съдебната палата представителят на гл. прокурор Румяна Арнаудова във връзка със заповедта за огромна инспекция на прокуратурите в страната.

„ Всеки месец всички 128 районни прокуратури, 28 окръжни Специализирани прокуратури и Военно-окръжната прокуратура изготвят информация за това какъв брой са наказаните лица, по кое време са приведени наказванията и по кое време са арестувани ", изясни тя.

„ След случая в Нови Искър, където беше осъществено шесторно ликвидиране, когато беше открито, че причинителят се е укривал в продължение на 9 години и не е изтърпял наказването си, основният прокурор разпореди информация от незабавен порядък от всички прокуратури, които извършват присъди ", уточни Румяна Арнаудова.

„ Целта беше да се откри действителният брой на лицата и какви са аргументите лицата да не изтърпяват наказванията ", съобщи представителят на основния прокурор. „ След привършване на инспекцията Прокуратурата ще разполага с цялостна информация, освен за наказаните, само че и за аргументите за неизтърпяването на наказването " посочи Румяна Арнаудова.

„ Целта на инспекцията е да се открият освен проблеми и пропуски, само че и положителни практики, които да бъдат споделени със всички прокурори, с цел да не допусне отклонение на лицата и да останат ненаказани лица ", сподели още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР