Не са много компаниите на под 10 години, които успяват

...
Не са много компаниите на под 10 години, които успяват
Коментари Харесай

Как една африканска видео платформа детронира Netflix

Не са доста фирмите на под 10 години, които съумяват да победят световния водач на територията на цялостен континент. Именно това обаче прави в Африка платформата Showmax от ЮАР. С помощта на микс от локално и международно наличие, тя измести Netflix като любимец на Черния континент, написа Rest of the World.

През 2015 година Showmax се отдели от най-голямата африканска компания в развлекателния бранш - MultiChoice. Към ноември 2023 година тя има 2,1 млн. клиенти (ръст от 39%) спрямо 1,8 млн. за Netflix (спад до 33,5%), демонстрират данните на Omdia.
 Netflix взе правата за шоута на Световната федерация по кеч
Задушаващо тръшване: Netflix взе правата за шоута на Световната федерация по кеч

Сделката е за 10-годишен интервал

Успехът ѝ е толкоз огромен, че Amazon взеха решение да понижат уговорката си към Африка и Близкия Изток и да спрат да поръчват автентично наличие. Платформата е отдалечен трети на пазара с едвам 300 000 клиенти.

Съдържание, наличие, наличие

Showmax се изстрелва нагоре благодарение на богат микс от задгранично наличие, в това число HBO и мачовете от Висшата лига, само че също и локални продукции. Платформата работи с документалисти и създатели от разнообразни жанрове, които основават африкански филми за африканска публика.

" През последните години Showmax влага в локалното наличие и сигурно виждат дълготрайния резултат от тази тактика. Това е игра на мащаб, която световните стрийминг компании не наподобява да схващат изцяло. Масовият пазар избира своето наличие ", разяснява пред онлайн изданието софтуерният бизнесмен и вложител във филмовата промишленост Джейсън Н " Коджу.

През 2023 година колосът Comcast закупи 30% дял в платформата посредством NBCUniversal, което ѝ даде както нужна финансова инжекция, по този начин и достъп до наличие от BBC, ITV, Paramount, Sony и Warner Bros.
 Новата вълна пиратски уеб сайтове, които печелят милиарди от стрийминг
Новата вълна пиратски уеб сайтове, които печелят милиарди от стрийминг

Високата цена на платформи като Netflix тласка потребителите към незаконни алтернативи

Има и проблеми

Когато си местен състезател - дори и доста огромен, някои неща се оказват сложни. Така, да вземем за пример, приложението на Showmax дълго време беше подложено на критика от потребителите поради неприятен дизайн, липса на положителни логаритми за препоръчване на наличието и така нататък

В началото на годината платформата показа нова система, която е създадена дружно с Comcast, точно за да се решат тези проблеми.

По-сложно обаче е да се предскаже дълготрайното бъдеще на Showmax. Компанията майка MultiChoice печели по 3,1 милиарда $ годишно, само че приходите идват най-много от сателитна цифрова телевизия. Не е ясно до каква степен Showmax си изкарва парите, изключително с оглед обстоятелството, че през тази година абонаментната такса беше понижена на половина.
 Max: Какво съставлява суперплатформата за стрийминг на Warner Bros. Discovery
Max: Какво съставлява суперплатформата за видео

Тя надгражда HBO Max с голямо количество наличие

Това може да е обвързвано с упоритостите след 5 години да има 50 млн. клиенти, само че в това време има заложена и друга цел - 1 милиарда $ доходи. Очакването е втората част от проекта да е обвързвана с повишаване на услугата - макар, че континентът е доста сензитивен ценово. Тази тактичност е съпроводена с риск, само че към този момент сработи - при Netflix...
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР