Не препоръчваме излизане във високите части на планините, съобщиха от

...
Не препоръчваме излизане във високите части на планините, съобщиха от
Коментари Харесай

От ПСС препоръчват да не се излиза във високите части на планините

Не предлагаме излизане във високите елементи на планините, оповестиха от Планинската избавителна работа. Времето е неприятно, облачно и мъгливо, а по билата духат ураганни ветрове, допълват от ПСС.
На доста места вали дъжд. Температурите за момента са високи – сред 1 и 13 градуса.
Съоръженията в курортите работят, само че туристите би трябвало да ревизират графика им, тъй като е допустимо някои от тях да бъдат спрени поради мощните ветрове, предизвестяват спасителите.
Над масивите от Западна България ще има слаби превалявания от дъжд, над 2300 м – от сняг, само че до обед ще спрат, а облачността ще се раздира и понижава, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.Над масивите от източната половина от страната преди обед ще доминира слънчево време, към и следобяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания от дъжд, основно в Родопите – съпроводени с гръмотевици. Ще духа мощен, по най-високите елементи – и плевел, югозападен вятър, който следобяд ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 13°, на 2000 метра – към 6°.
БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР