Не пренебрегвайте мазолите с надеждата, че те ще изчезнат от

...
Не пренебрегвайте мазолите с надеждата, че те ще изчезнат от
Коментари Харесай

Лекар: Не подценявайте мазолите

Не подценявайте мазолите с вярата, че те ще изчезнат от единствено себе си.

Не подценявайте мазолите с вярата, че те ще изчезнат от единствено себе си, поучава съветската дерматоложка и козметоложка Татяна Егорова във вестник AiF. Тя изброи заплахите от мазолите и предложи да се лекуват, изключително тежките.

Лекарката означи, че всеки има мазоли, без значение дали са сухи или мокри мехури, само че постоянно хората ги подценяват.

„ Мазолите могат да демонстрират избрани здравословни проблеми, а подценяваните формирания могат да доведат даже до съществени проблеми “, предизвести Егорова.

Ако мазолите не се лекуват, те " получават " тумор.

 

 

„ Понякога израстъкът има костна компактност и притиска костта, причинявайки болежка. Съответно, такова обучение не може да бъде оставено без внимание “, посочи специалистката. В ъзпаленият калус (новообразувана костна тъкан), може да аргументи гибелен сепсис , предизвести експертката. Не е мъчно да се разпознае възпалението по външен тип: появяват се зачервяване, отичане, пулсация, от време на време се отделя гной.

„ По-добре е да предотвратите появяването на мазоли, в сравнение с да ги лекувате “, предлага Егорова. Най-добрият метод е да носите комфортни обувки. Ако човек знае, че точно тази обувка постоянно прави мазоли, тя просто не би трябвало да се носи. Лекарката също по този начин посъветва да не се позволява изпотяване на краката и да не се носят недишащи обувки (например маратонки) на необут крайник, в противоположен случай мазолите не могат да бъдат избегнати.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР