Не познавам Мартин Божанов и не знаех за съществуването на

...
Не познавам Мартин Божанов и не знаех за съществуването на
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Не познавам Мартин Божанов и не знаех за съществуването на SS клуба

Не познавам Мартин Божанов и не знаех за съществуването на SS клуб, сподели някогашният член на Висшия правосъден съвет (ВСС) и следовател Ясен Тодоров по време на чуване в Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Тодоров изясни, че е изискал да бъде изслушан, откакто от медиите му е станало известно, че името му се съдържа в отчет, изпратен до краткотрайната парламентарна комисия, занимаваща се с активността на групата към Мартин Божанов. В отчета се твърдяло, че Тодоров е обвързван с Божанов и е посещавал частния клуб SS. Следвателят уточни, че изказванията са оскърбителен.



„ Мисля, че по някакъв метод би трябвало да има институционална реакция против това нещо. Не може законодателната и изпълнителната власт да боравят с такива пасквили, да ги назовавам документи и отчети, и посредством тиражирането им да се очерня името на обособени магистрати на правосъдната власт като цяло, тъй като аз съм сигурен, че истината ще излезе най-после. Истината е като мехурче въздух даже да го пуснеш на дъното на Марианската котловина то постоянно ще изплува на повърхността “, сподели Тодоров.

Ясен Тодоров уточни, че е схванал за Мартин Божанов преди няколко години, откакто излезе следствието на „ Антикорупционен фонд “ с Ивайла Бакалова.  



Следователят сподели още, че е подал молба да бъде изслушан в парламентарната анкетна комисия, само че още няма отговор.

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет изслуша и апелативния прокурор на София Радослав Димов по отношение на изказвания, които го свързват с Мартин Божанов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР