Не познавам групата с боклука, твърди обвиняемият зам.-министър на екологията,

...
Не познавам групата с боклука, твърди обвиняемият зам.-министър на екологията,
Коментари Харесай

Живков: Веднъж говорих с Бобоков

Не познавам групата с боклука, твърди обвиненият зам.-министър на екологията, който на следващия ден ще бъде уволнен
Виждал съм Пламен Бобоков единствено един път - преди 4-5 години на междуправителствена делегация. Нямам му телефона, нямам му контакта, не споделям. Това сподели пред спецсъда зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, който е обвинен поради аферата с италианския отпадък. Задържани в нея бяха и едни от най-крупните предприемачи у нас – братята Атанас и Пламен Бобокови.  

ВИЖ ОЩЕ: Атанас Бобоков одобрявал назначенията в Министерство на околната среда и водите

Живков познава, несъмнено, Габриел Савов, който бил шеф на районната ревизия. „ С господин Бобоков съм провел един единствен път диалог по телефона, два пъти съм се виждал ”, съобщи още той, представен от БГНЕС. По-рано през днешния ден от пледоарията на прокуратурата стана ясно, че Атанас Бобоков е одобрявал назначенията в Министерство на околната среда и водите.

ВИЖ ОЩЕ: Списъкът “Бобокови “ - три версии

" Иска ми се с ръка на сърцето да кажа, че до момента с моята активност като зам.-министър съм работил за запазване околната среда и здравето на хората ", съобщи още Живков. И добави: „ С ръка на сърцето желая да кажа, че аз не познавам тези хора от група, към която ме причисляват ”.

ВИЖ ОЩЕ: " Химко " разпределен на салфетка

„ Искам да знам членовете на тази група дали ме познават, дали са общували с мен, дали са разговаряли, дали са комуникирали ”, съобщи още Живков пред съда. Утре в 8,30 ч. той ще бъде уволнен, заяви по-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисов. В ГЕРБ нямаме благосклонност, споделил съм на министър Емил Димитров на следващия ден в 8,30 да ми уточни име за правоприемник, отсече Борисов.

Обвиняеми по аферата с боклука са 10 души, седем от които – в проведена незаконна група за импорт на боклуци с присъединяване на длъжностни лица. На един от участниците в групата е повдигнато вторично обвиняване за ръководство на рискови боклуци. Спрямо 4-ма се насочи искане за най-тежката мярка задържане под стража. Спрямо 2-ма се желае домакински арест.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР