Не политиката подтикнала Стефанов да напусне страната, решили го с

...
Не политиката подтикнала Стефанов да напусне страната, решили го с
Коментари Харесай

Общинският шеф на БСП в Търново емигрира в Англия, избират нов в събота

Не политиката подтикнала Стефанов да напусне страната, решили го с жена му и по-голямата им щерка

Общинският ръководител на Българска социалистическа партия във Велико Търново Стефан Стефанов се отхвърли от поста, тъй като избра да замине на гурбет в Англия. Младият деятел е подал оставка в партийния съвет с претекст, че е в чужбина, а в събота съпартийците му ще избират на конференция нов ръководител на локалната конструкция.

Най-големи шансове да го наследи има съименникът му Стефан Антонов, който сега извършва краткотрайно длъжността. От партийния актив са сюрпризирани от решението на Стефанов в навечерието на локални избори, тъй като бе измежду перспективните млади на Българска социалистическа партия, а името му даже се завъртя като вероятен претендент за кмет на остарялата столица.

Той е и общински консултант в локалния парламент, само че не се е появявал на сесии от Великден. Оставка там не е подал, само че и към този момент не получава пари в тази си функционалност. Те се дават единствено за присъединяване в съвещания, изясни шефът на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

“Имаме по устав опция да вземем решение за освобождението му при неявяване от 3 следващи съвещания или 5 за годината, само че приказвах с него и сподели, че

ще изпрати

оставката си

по мейла ”,

изясни пред “24 часа ” Спиридонов. Това значи, че през август клетва ще постави нов червен консултант.

Стефан Стефанов е правист по обучение. Роден е през 1982 година Бе зам.-областен шеф на Велико Търново при кабинета “Орешарски ”. Дълги години бе водач на локалната конструкция на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. Бил е член на Националния съвет и на Изпълнителното бюро на партията, претендент за народен представител. Преди да избере да емигрира, Стефанов работеше в адвокатска адвокатска фирма в града, само че очевидно вероятностите на Острова са натежали за избора му да загърби политиката и да потърси шанса си отвън България.

“Не мисля, че заминаването ми в чужбина е вест - зад граница са сред 2 и 3 милиона българи! Няма драма нито за единствената партия, от която съм част в публичен проект, нито за мен и фамилията ми в персонален проект ”, разяснява пред “24 часа ” Стефанов от Острова.

Нямало

оскърбление от

работата му

в Българска социалистическа партия

Оставал с топли усеща към доста правилни приятели и другари. “Причините са сложни, като нито една от тях не е обвързвана със боязън или възприятие за недооценяване. На този свят каквото има да се случва, се случва! ”, сподели той.

Стефанов призна, че не му е било елементарно да вземе решение да емигрира. Направили го дружно със брачната половинка му, като отчели мнението на огромната им щерка Мария. “Надявам се скоро да се съберем цялото семейство тук ”, сподели Стефанов. Той не конкретизира с какво се занимава в Англия. “Нормална работа, нито е тежка, нито е “черна ”. Е, не съм шеф на националната им банка, де ”, пошегува се ексобщинският началник на търновските социалисти. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР