Не отскоро много хора вече знаят, че почистването на ушите

...
Не отскоро много хора вече знаят, че почистването на ушите
Коментари Харесай

Правилният начин да почистим ушите си

Не неотдавна доста хора към този момент знаят, че почистването на ушите с клечки не е целесъобразно, защото те само избутват ушната тиня по-навътре. И макар че ушите ни имат способността да се самопочистват, въпреки всичко не би трябвало напълно да забравяме за тази част от хигиената на тялото ни. Ето по какъв начин е най-добре да се грижим за чистотата на слуховите ни органи.
Прочетете още
Правилото на отоларинголозите е, че е безвредно да почистваме всяка част от ухото ни, която можем да достигнем с пръст, а пък всяка част, която не можем, би трябвало да оставим да се почисти сама.

Външната част на ухото може да се почисти с кърпичка или забрадка да вземем за пример, до момента в който почистването на вътрешната част, където нормално се натрупва ушна тиня, може да докара до проблеми. Здравните специалисти предизвестяват, че опитите да се отървем от нея може да доведат до зараза или даже загуба на слуха.

Всъщност предназначението на ушната тиня е да почиства ушите ни. След като се натрупа, тя нормално си проправя път отвън ушния канал и по тази причина не се постанова да я почистваме.

Ушната тиня обаче от време на време може да се натрупа и когато това стане, постоянно чувството е за болежка в ушите, запушени уши, заглъхнал слух и звук в ушите.

За да избегнем задържането на ушна тиня в ушите ни, можем да се помогнем с налични артикули от аптеката. Единият вариант е да използваме пероксид, а другият - минерално масло. Пет до 10 капки от последното са задоволителни и когато легнем на една страна за към 10 минути, то отпуска натрупалата се ушна тиня, която след това ни остава единствено да забършем с кърпичка, написа уеб сайтът Martha Stewart.

 

Източник: lifestyle.bg

Ако обаче видим прекалено количество ушна тиня, която настойчиво и дълготрайно се натрупва в ушите ни или пък усетим, че имаме проблеми със слуха, това е знак, че е време да се консултираме с доктор.

 

Източник: lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР