Не отказваме разговори с нито една политическа партия. В предишното

...
Не отказваме разговори с нито една политическа партия. В предишното
Коментари Харесай

Владислав Панев, ДБ: България има нужда от управление без ГЕРБ

Не отхвърляме диалози с нито една политическа партия. В предходното Народно заседание, Демократична България се отзовахме на такива. Това е демократичната процедура. Целта е е в този парламент да бъде излъчен кабинет. За нас е най-реалистично това да се случи с втория мандат.

Това съобщи депутатът от “Продължаваме смяната – Демократична България ” Владислав Панев в предаването “Лице в лице ”.

Той даде образец с Швеция, където втората партия е подкрепила държавно управление на по-малки политически партии.

Рационалният метод е, че България има потребност от ръководство без ГЕРБ. Решението на изпълнителния съвет на ПП-ДБ е изцяло рационално. Очакваме почтен диалог за бъдещето и целите на България. Видно е, че те би трябвало да са свързани с Плана за възобновяване, Шенген и еврозоната. Рефомите на тези три цели са промените, от които България има потребност, уточни Панев.

Панев още веднъж акцентира, че коалцията ПП-ДБ няма да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ. “Разчитаме на поддръжка от всички партии, подготвени сме на диалози към цели и цели за България. Това са крачките, които би трябвало да бъдат извървяни. Тук става дума за нрав, наслояван пред последните близо 15 години ”, добави депутатът.

Според него рационален варинт би бил държавно управление на ПП-ДБ, а ръководителите на парламентарните комисии да са от ГЕРБ. “Какво би трябвало да се случи 12 месеца. През последните десетина дни приказваме в работни групи с ГЕРБ. Не мисля, че имаме трагични разлики ”, сподели още той.

Относно импортираният от служебният кабинет проктобюджет, депутатът съобщи: “На първо четене е допустимо да бъде реализиран 3% недостиг. В диалог с Министерство на финансите би трябвало да забележим кои разноски са наложителни, кои могат да бъдат спестени. Няма да подкрепим повишение на налозите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР