Не остана нещо от нашия живот, което да не е

...
Не остана нещо от нашия живот, което да не е
Коментари Харесай

Защо пандемията обърка и месечния цикъл при жените

Не остана нещо от нашия живот, което да не е наранено от. Това, от което се интересувахме и което четяхме доскоро повече от година, е окончателно минало. Но това не е следващият текст, който да ни подсети какъв брой мъчно време е пристигнало за всички. Това е текст, който да успокои (поне донякъде) дамите, в случай че усещат, че салдото в техния организъм е нарушен.

Ако през последните 12 месеца ви се случва месечният ви цикъл да е неточен, да продължава по-дълго или изобщо да пропусне да ви пристигна, не се паникьосвайте, тъй като провинен е стресът.

Не че не трябва да обърнем внимание, само че най-малко знаем повода, а с още терзания, няма да си помогнем.

Според изследване, представено от The Guardian, през последната година при огромен % от са настъпили промени в месечния цикъл. 65% от дамите, обхванати в проучването удостоверяват, че при тях има такива. Това може да значи извънредно неприятно въодушевление, незаинтересованост или други прочувствени неразположения. Често срещаните болки в региона на корема биха могли да са по-силни от нормално. Дните, в които продължава цикълът, е допустимо да са се нараснали. А последния месец може изобщо да не се е появил.

Какво в действителност се случва с нашия месечен цикъл? При 28-дневен цикъл, овулацията се случва към 14-тия ден. Целият този комплициран механизъм се управлява от равнището на прогестерона и естрогена и всяка внезапна смяна в количеството на двата хормона се отразява върху естественото действие на този развой. При стрес, когато има високо освобождение на кортизол, постоянно има необикновена овулация и може да се промени цикълът.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР