Не очаквам конституционна криза. Очаквам да бъде назначено служебно правителство.

...
Не очаквам конституционна криза. Очаквам да бъде назначено служебно правителство.
Коментари Харесай

Румен Христов: Не очаквам конституционна криза, а да има служебен кабинет

„ Не чакам конституционна рецесия. Очаквам да бъде назначено служебно държавно управление. Идеята за промени в Конституцията беше напълно на ПП-ДБ, ние също носим отговорност с нашето гласоподаване ”. Това съобщи Румен Христов, народен представител от ГЕРБ-СДС в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS минути преди президентът Румен Радев да даде третия проучвателен мандат за сформиране на кабинет на партия „ ИТН ” (ИТН).

 

За избора на Има Такъв Народ да бъде връчен третият мандат, депутатът от ГЕРБ-СДС разяснява, че президентът Румен Радев преценя на кого да връчи мандата. „ Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че не желаят да им бъде връчван изследователски мандат за сформиране на кабинет ”, напомни той.

 

„ Ако бяхме постигнали съглашение за ротация, преобладаващата част на министрите – 85-90% щеше да бъде същият. Те са инцидентни хора, на които не научихме имената и не направиха нищо в техните браншове. Даже в икономическата сфера България загуби много през тези 9 месеца ”, съобщи Христов.

 

Той изясни, че по време на договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са направени доста отстъпки и е проявено търпение от страна на ГЕРБ. „ Постоянно валяха нови претенции и условия и беше направено всичко, тъй че да не може да приемем техните условия ”, изясни водачът на Съюз на демократичните сили хода на договарянията за ротацията.

 

Румен Христов счита, че предварителните избори са белег на демокрацията. „ Тя не е безвъзмездна. Нека гласоподавателите да посочат по какъв метод ще бъдем разпределени в идващия парламент и нека тогава на нашите сътрудници им просветне, че няма различен път за евроатлантическо болшинство и да спрат да се „ гъбаркат ” с ГЕРБ-СДС ”, прикани политикът.

 

Относно предоставените имена за министри от Мария Габриел, за които от ПП-ДБ споделиха, че не са дали единодушие, Христов сподели, че е имало спогодба за 18-месечно ръководство и министрите са приели изискванията при започване на първия мандат. „ В последна сметка измененията бяха сведени до промяна на Мария Габриел с премиера Николай Денков като министър председател и като външен министър и Росен Желязков да оглави Министерството на нововъведенията и растежа, с цел да се освободи място за ген. Атанас Атанасов като ръководител на Народното събрание ”, сподели Христов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР