Не обсъждаме отсрочка за подмяна на касовите апарати. Годишно държавата

...
Не обсъждаме отсрочка за подмяна на касовите апарати. Годишно държавата
Коментари Харесай

Няма да има отсрочка за подмяна на касовите апарати

Не обсъждаме пролонгация за замяна на касовите апарати. Годишно страната губи доход от 330 млн. лева поради неналичието на регулация на софтуера на апаратите в комерсиалните обекти. Това съобщи Росен Бъчваров, представител на Националната организация по приходите (НАП), пред Би Ти Ви.

Срокът за промяна на касови апарати да се удължи най-малко до началото на 2020 година желае бизнесът. Старите фискални устройства би трябвало да излязат от приложимост до края на март следващата година 2019 година, а задачата на измененията е оборотът на компаниите да излезе на ярко Общите разноските за бизнеса ще са обилни, от Националната организация по приходите (НАП) обаче настояват, че време за отсрочване няма.

Бъчваров изясни, че до март месец следващата година има време да се смени софтуера или целия уред на 190 хиляди устройства, колкото са регистрирани по Данък добавена стойност.

Според Ясен Танев, ръководител на управителния съвет на Българската асоциация за развиване на бизнес програмен продукт, срокът би трябвало да бъде продължен, с цел да се уточняват условията към бизнеса. По думите му според условията сега достъпът до данни на Национална агенция за приходите е прекомерно необятен. Танев добави, че подмяната на софтуера на едно устройство става за дни, а не за 15 минути.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР