Не, няма да си подам оставката. Това заяви председателят на

...
Не, няма да си подам оставката. Това заяви председателят на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова няма да дава оставка, не каза кой точно иска да я смени на поста ѝ

Не, няма да си подам оставката. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която беше безапелационна, че сегашните безредици за бъдещето ѝ на поста отпред на алените не са свързани с готовност на Сергей Станишев отново да стане ръководител на Българска социалистическа партия.
Според нея, вътрешните неприятности са разследване на направените от нея вътрешни промени – депутатите на Българска социалистическа партия да нямат право да влизат в Народното събрание повече от 3 мандата, ръководителят на партията да не може да продължи отпред повече от 2 мандата, да бъде избиран с необятен брой гласове, а освен от вътрешен кръг на Българска социалистическа партия.
На някого в главата стои лидерският въпрос, уточни въпреки всичко Нинова пред Нова телевизия, само че не сподели име. Тя е сигурна, че се прави опит Българска социалистическа партия да се върне към старите привички – на подмолни сделки, откакто към този момент е тръгнала по пътя на прозрачността и демокрацията. И изясни, че персонално на нея от ГЕРБ не са ѝ предложили пари, може би тъй като не посмели. " Искаме да се променим себе си, с цел да можем да променим статуквото ", съобщи Нинова.
Тя беше безапелационна, че общинските структури вземат решение дали да изключват членове на партията, самосиндикално към този момент не може – както да вземем за пример Станишев изключил Георги Първанов. „ Дупката във Варна да не би да я взе различен, а не Георги Гергов. Кой е подписвал с властта – Гергов, Станишев, Ангел Найденов ”, хвърли обвинявания Нинова.
Факт е, че Националният съвет отхвърли целия отчет на 21 души, които желаеха оставката ми, сподели соцлидерът. Тя съобщи, че в това писмо имало доста погрешни неща: " Средствата, с които си служат другарите, са подправени вести. Там се твърди, че нашите претенденти нямали визия по какъв начин да ръководят общините. Няма община, в която нашият претендент да не е излязъл с стратегия. Там се твърди, че непартийните претенденти разрушили партията – Румен Томов сплоти всички (бел. ред. – новият кмет на Благоевград) ".
Попитана за какво не се случи по този начин, че Българска социалистическа партия да завоюва властта, Нинова отново разяснява, че имало смяна, само че не и гражданска война. На някои места надви желанието за смяна на ръководството, на други надвиха корпоративния избор и опасността. ГЕРБ надви в дребните обитаеми места, където е по-лесно да притискаш, в по-големите градове Българска социалистическа партия имаше по-добър резултат, е тезата на соцлидера. Според нея, мъчно се пробивала държавната машина, само че малко по малко можело.
По горещия въпрос с болничните, Нинова предложи всяко дружество да си подписва контракт със съответна болница и/или доктор, където чиновниците да вървят за болнични - по този начин щяло да има пряк надзор. Соцлидерът обаче не изясни по какъв начин ще се преодолява спънката при по-специфични случаи - да вземем за пример потребност от избрани медицински експерти за слагане на диагноза и надлежно болничен престой при по-тежка обстановка, в който случай болничното заведение, където си бил, издава болничен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР