Не на Преспанското споразумение!, гласеше плакат, появил се вчера на

...
Не на Преспанското споразумение!, гласеше плакат, появил се вчера на
Коментари Харесай

ГКП: Не на Преспа! Не на империализма!

Не на Преспанското съглашение!, гласеше афиш, появил се през вчерашния ден на Акропола в Атина, написа локалният в. Прототема.

Гръцката комунистическа партия (ГКП) изрази митинга си против документа, която приключва разногласието сред членката на Европейския съюз и Македония. Върху историческата забележителност имаше транспаранти, които гласяха: "Не на империализма! ", "Не на проектите на Европейски Съюз и НАТО! ", "Не на национализма! " и "Да на дружбата, солидарността и общата битка на трудещите се против експлоататорите! " Полицията махна плакатите.

С демонстрацията си ГКП, която има 15 депутати в Народното събрание, разгласи по какъв начин ще гласоподава довечера. Законодателите в Атина се чака през днешния ден да решат ориста на историческото съглашение. По последна информация министър председателят Алексис Ципрас има поддръжката на 151 от 300-те парламентаристи. Заради основното съвещание в Атина са въведени драконовски ограничения за сигурност и придвижването в центъра на града е лимитирано.

Споразумението сред Ципрас и сътрудника му от Скопие Зоран Заев планува балканската страна да се назова Република Северна Македония бе посрещнато на нож в Гърция. Атинският в. Катемерини заяви, че нощес незнайни лица са хвърлили коктейли "Молотов " по дома на депутатката от обединението на Ципрас СИРИЗА Теодора Цакри. При офанзивата няма потърпевши.

Нападението бе разкритикувано и от ръководещите, и от главната опозиционна мощ. "Това закононарушение е опит за удар по устоите на нашата страна ", съобщи водачът на "Нова народна власт " Кириакос Мицотакис.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР