Не можете да го усетите, но се движим през Космоса

...
Не можете да го усетите, но се движим през Космоса
Коментари Харесай

Вижте как точно Земята се движи и преминава през Космоса с 2 млн. км/ч ВИДЕО

Не можете да го усетите, само че се движим през Космоса с 2 млн. км/ч!

Причината? Земята орбитира Слънцето, което от своя страна орбитира центъра на галактиката ни, бродеща през радиоактивен галактически вятър, образувал се по време на Големия гърмеж.

Простичка анимация, основана от планетарния академик Джеймс О‘Доногю ни разрешава да забележим по какъв начин тъкмо се случва всичко това.

„ Хората постоянно приказват за това по какъв начин стоим върху една топка (Земята), която се върти с голяма скорост. И тази топка орбитира към друга с още по-висока скорост. Понякога приказваме и за това какъв брой бързо орбитираме центъра на Млечния път “, разяснява О‘Доногю, който в миналото е работил за NASA, само че сега е чиновник на Японската организация за аерокосмически проучвания. – На фона на цялото това комплициране, изпълнено с огромни цифри и направления, взех решение да употребявам цялата тази информация, с цел да основа нещо разбираемо, с цел да могат хората а видят накъде са се запътили и с каква скорост. “

В лявата част на анимацията можем да забележим скоростта, с която Земята се върти, орбитата ѝ към Слънцето, орбитата на Слънчевата система към центъра на Млечния път, както ѝ скоростта, с която галактиката броди из Космоса. Точиците, движещи се през екрана демонстрират какъв брой бързо един обект изминава 150 км.

Както виждате, ротацията на Земята е относително мудна, до момента в който Млечния път се движи през Космоса с 600 км/с.



Източник: obekti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР