Не можем да спим през нощта и не можем да

...
Не можем да спим през нощта и не можем да
Коментари Харесай

„Ще бъдем ли живи утре?“: Майка се страхува за семейството си в Газа, докато бомби падат наблизо на фона на предупреждение за помощ

„ Не можем да спим през нощта и не можем да почиваме денем “, сподели тя. < /p>

Бомбардирането е „ заобикалящо дома ни “, добави програмният управител на интернационалната благотворителна организация ActionAid.

Бойците на Хамас започнаха изненадваща офанзива против Израел от линията Газа в събота. Оттогава Израел нападна региона с ответни удари.

Самах се укрива в дома на майка си, дружно с 15-годишната си щерка и 13-годишния си наследник.

< p> Те се запасиха с храна и вода, преди да се скрият, като рафтовете към този момент бяха съвсем празни.

Семейството не може да излезе на открито за още ресурси от боязън да не бъде набелязано или попаднато в бомбардировки.

p> Изображение: Samah Kassab ръководи стратегии за Action Aid в Газа, само че не може да работи, тъй като е прекомерно рисково да напуща дома си

Ивицата Газа към този момент живее под някаква форма на обсада от Израел от 2007 година насам - ограничение на артикули, сила и свободно придвижване – след военното завладяване на Газа от Хамас.

Израел твърди, че блокадата е нужна, с цел да отбрани своите жители от Хамас.

Днес Израел.

Затегнатата обсада ще попречи даже на храна и гориво да доближат до 2,3 милиона души в линията Газа, откакто насилствените офанзиви на Хамас против Израел доведоха до оповестяване на война през уикенда.

Най-малко 900 израелци и 687 Палестинците бяха, до момента в който силите на Израел се натискат назад в линията Газа - след бойци на Хамас по време на набези над границата.

Хуманитарни организации предизвестиха през днешния ден за „ бързо ескалираща филантропична рецесия “ и някои споделиха на Sky News, че са имали. беше заставен да спре по този начин нужната незабавна работа заради изключителната заплаха за личния състав.

Прочетете още:
Последната война сред Израел и Хамас - като закани за заложници
Как Израел беше подвеждан в продължение на месеци
Атаката на музикалния фестивал и по какъв начин се разигра
Отвлечената баба „ страда всяка минута “

„ Страхувам се “

Самах сподели, че прекъснатият достъп до интернет затруднява с цел да ревизира за предварителни предизвестия по отношение на местоположенията на идващите удари в нейния регион.

По време на 25-минутен телефонен диалог със Sky News към 15:30 часа английско време в понеделник следобяд диалогът беше пресечен най-малко четири пъти от звуците на бомбардировка наоколо.

След звука на един удар, гласът й съвсем се счупи, когато тя сподели: „ Страхувам се. “

Тя добави: „ Мисля за децата ми.

" Мисля си дали ще сме живи на следващия ден или не.

" Мисля за моите връзки.

" Аз мисля за интернет, в случай че ще бъда по отношение на други.

„ Толкова доста неща и доста мисли в мозъка ми. “

Sky News не разпознава нейното местонахождение, с цел да го отбрани нейната сигурност.

На друго място, в бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа, мъже се катериха върху сплескана постройка, с цел да извадят дребното тяло на бебе от руините, носейки го през към момента димящите остатъци от бомбардиран руини.

Изображение: Палестинци се събират на мястото на израелските удари, в бежанския лагер Джабалия, в северната част на линията Газа на 9 октомври

Хуманитарните организации предизвестяват, че не могат да правят естествена работа

Самах сподели, че нейният екип на ActionAid не е в положение да извършва естествената си работа или да дава незабавна помощ, защото изискванията са прекомерно рискови.

ActionAid сподели в изказване: „ Сега Газа е изцяло отрязана от храна, електричество, вода и гориво, ActionAid е угрижен от бързо ескалиращата филантропична рецесия, която визира живота на над два милиона души. “

Нейният шеф за страната Надим Заглул сподели: „ Ситуацията в Газа е ужасна, защото домовете и цивилните остават безразборни цели на непрекъснати бомбардировки. "

Той добави: „ Нашите сътрудници са избягали от домовете си и сега употребяват лечебните заведения като убежища.

„ Въздушните набези не престават денем и нощта и нашите сътрудници ни споделят, че цели фамилии са изгубили живота си. "

Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци (UNRWA) също сподели пред Sky News, че е била принудена да спре множеството от интервенциите си, с цел да резервира своите 13 000 служащите са в сигурност.

„ Нашите сътрудници са в действителност ужасени, доста от тях сами трябваше да изоставен домовете си “, сподели Жулиет Тума, представител на UNRWA и шеф по връзките.

Някои „ останаха в домовете си, само че са доста уплашени... За доста от тях това е седмият път, когато претърпяват ескалация “, сподели тя пред Sky News.

Изображение: Пламъци и пушек се извиват по време на израелските удари в Газа

UNRWA беше принудена да затвори 280 учебни заведения, засягайки повече от 300 000 деца, и да понижи своите здравни услуги до „ минимално равнище “.

Той също по този начин спря работата в своите 14 центъра за систематизиране на храна заради заплаха личния състав и провокациите на превозването на храна под блокадата, оставяйки повече от 112 000 фамилии (541 640 души) без хранителна помощ.

Вече 137 000 души са избягали в учебните заведения си, откакто са били превърнати в незабавни приюти, които са „ съвсем с цялостен потенциал “ от 150 000, сподели госпожа Touma.

Междувременно филантропичната здравна благотворителна организация Médecins Sans Frontières (MSF, известна още като Лекари без граници) предизвести, че не могат да употребяват коли за спешна помощ, тъй като са „ ударени от въздушни удари “.

Той прикани „ всички страни да зачитат неприкосновеността на медицинските заведения, транспортните средства и личния състав “.

„ Здравните заведения се нуждаят от това съоръжение заради многото ранени пациенти “, сподели в изказване Айман ал Джаруча, заместник-координатор на MSF в Газа.

Премиерите на Израел и Обединеното кралство осъждат офанзивите

В Израел също има боязън.

< p> Отбранителните сили на страната споделиха на израелците да се приготвят за тридневен престой в бомбоубежища и охраняеми стаи.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху сподели в понеделник редица въоръжени бойци на Хамас към момента са вътре страна и ги упрекна в убийството на деца с белезници.

Но той предизвести, че ударите против Хамас в Газа „ занапред стартират “.

Той сподели на конференция в Тел Авив: „ Аз давам обещание ви, жители, в края на войната нашите врагове ще схванат, че беше ужасна неточност да нападнем Израел. “

В Лондон министър-председателят Риши Сунак показва поддръжката си за еврейската общественост. < /p>

„ Хората, които поддържат Хамас, са напълно виновни за тази ужасяваща офанзива “, сподели той.

„ Те не са бойци. Те не са борци за независимост, те са терористи. "

Премиерът сподели, че групата е направила " безчовечен дейности ", убивайки " почтени мъже, дами и деца ".

„ Няма две страни на тези събития. Няма въпрос на баланс. Подкрепям Израел “, добави той, до момента в който тълпата в синагогата в Северен Лондон избухна в овации.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР