Не можем да кажем, че няма никакви заплахи за националната

...
Не можем да кажем, че няма никакви заплахи за националната
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Не можем да кажем, че няма никакви заплахи за националната сигурност

Не можем да кажем, че няма никакви закани за националната сигурност, тъй като политическата конюнктура сега не е постоянна. Това сподели в изявление за Радио "Фокус " президентът (2012 - 2017 година) Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на... към профила, президент на Република България

Според него в днешния свят човек на никое място не може да се усеща сигурен, никой не е застрахован, даже и най-силните страни, разполагащи със мощна войска, тъй като тероризмът шества по столиците на Европа и света. Той добави, че сме очевидци на политики на ревизионизъм на Русия и Турция, които са директна опасност за националната сигурност. Росен Плевнелиев бе безапелационен, че България се опасява да създаде ясна политика за връзките си с Русия.

За страдание, съвсем никой български политик не приказва намерено и почтено. За страдание, не разполагаме с прецизен фактологичен прочит на ролята на Русия през десетилетията и столетията обратно във времето. За страдание, в учебниците също не се вижда истината. Ние сме били освобождавани, само че ние сме били и окупирани. Воювали сме дружно с руснаците, само че сме воювали и против тях, сподели Росен Плевнелиев и добави, че доста необятно е скроена тематиката от днешния Консултативен съвет по национална сигурност и като втори подобен, който се занимава с модернизацията на въоръжените сили, можеше да посвети свое съвещание единствено на нея, с цел да е ясно, че България има мощен фокус по въпроса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР