Не можем да говорим за незаконни сечи. Основните пропуски, които

...
Не можем да говорим за незаконни сечи. Основните пропуски, които
Коментари Харесай

Инж. Стоян Тошев: Няма незаконна сеч в Карловско. Има административни нарушения

" Не можем да приказваме за противозаконни сечи. Основните пропуски, които бяха установени, са по отношение на метода на предпазване на дървесината във краткотрайните хранилища и по какъв начин тази дървесина е трябвало да бъде изнесена от сечищата. Тези нарушавания не могат да се нарекат противозаконна сеч. "  Това сподели пред БНР инж. Стоян Тошев, изпълнителен шеф на Агенцията по горите след инспекциите в Карловско, последвали огромното наводняване и зародилите подозрения за ролята на противозаконна сеч във водното злополучие. 

Установени са няколко неизнесени трупи с тегло към 2 тона всяка и компанията реализатор ще понесе административна отговорност, увери Тошев. Той посочи, че активността в региона на сечището е завършила преди две години. 

" Мястото, което беше тествано, е във високата, билната част на планината. Там няма дерета, няма съществуване на водаи то в такива количества, която може да отнесе тази дървесина. "  Освен в Карловско, проверки се правят в цялата страна за определяне на положението на насажденията, увери инж. Тошев.

" Особено към дейните порои. Това са инспекции, които непрекъснато се правят. В последните дни лесовъдите сме атакувани без причина ", разяснява Стоян Тошев в предаването " Преди всички ". 

По думите му в землищата на наводнените села проверките ще продължат до събиране на задоволително материали. Компрометираните от водната буря горски пътища обаче забавят процеса. Горите се употребяват за политическо говорене в предизборната акция, означи още той. Според инж. Тошев " прекомерно се спекулира с това какво би трябвало да направи администрацията, с цел да спре нещо ".

" Нямаме никакви лостове, с изключение на Закона за горите, с които можем да реализираме някакви резултати. "  Стоян Тошев съобщи още, че са нужни промени в този закон.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР