Не можех да не драсна няколко реда по повод 30-ата

...
Не можех да не драсна няколко реда по повод 30-ата
Коментари Харесай

Том Круз и Дъстин Хофман преди 30 години

Не можех да не драсна няколко реда във връзка 30-ата годишнина на обичан филм -. Режисьор е Бари Левинсън (обичам " Diner " и " Good morning, Vietnam " ), има оценка 8 в IMDb, " Златна мечка " в Берлин и четири Оскара (най-важните, без този за основна женска роля, просто тъй като такава няма!). И желая един път вечно да разсея невежо-снобски заблуди: Том Круз е популярен актьор; преди да навърши 30 (!), към този момент беше снимал при Копола, Скорсези, Оливър Стоун и участваше в паметен феномен като " Top Gun "!

Чарли Бабит (Том Круз) е нахален и раздразним високомерен красавец в средата на 20-те с безупречни костюм и прическа, който е " рисков вложител " - вкарва " Ламборгини " -та в Съединени американски щати и взима тлъста предплата. Но митницата, клиентите и Агенцията по околната среда го погват, той няма кеш, а татко му, милионер, с който не си приказват от години, умира.



Чарли потегля за погребението с очарователната си и съблазнителна, но рационална и почтена другарка Сузана (Валерия Голино), завещание за него няма (всъщност има, остарелият " Буик " ), а парите са в загадъчен фонд със конфиденциален бенефициент. Вбесеният лакомец, съобразителен и остроумен, няма да остави нещата по този начин.

Пристига в клиника за душевно заболели и открива, че има брат, изолиран от външния свят талантлив аутист без обществен живот и с голям брой мании. Това е нисичкият, несръчен Реймънд (Дъстин Хофман, популярен, втори " Оскар " ), мъж към 50 с огромен нос, зализана коса и бягащ взор. Милионите са за него, а Чарли импулсивно го отвлича с мъглявата концепция по какъв начин да изнуди изпълнителите на наследството и лекуващите лекари за средства (от които мъчително се нуждае).



Следва едно пътешестване по второкласните пътища на Щатите, което трансформира всичко (нищо няма да описвам, вижте сами). Истински хепиенд няма, няма и по какъв начин да има. Реймънд се нуждае от непрекъснати професионални грижи, каквито Чарли не може да му обезпечи. Но парите от дълго време са изгубили значение, заместени от най-важното в живота - любовта. И от крепката взаимна връзка, която в никакъв случай към този момент няма да се наруши.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР