Не може така да се генерализира. Една кампания, особено политическа,

...
Не може така да се генерализира. Една кампания, особено политическа,
Коментари Харесай

Патриотът Веселинов не иска да се руши имиджа на строителния бранш

" Не може по този начин да се генерализира. Една акция, изключително политическа, която разрушава имиджа на този отрасъл , основава липса на конкурентоспособност на нашите строители ", разяснява пред НоваТВ ръководителят на парламентарната Комисия по районна политика Искрен Веселинов от Обединени патриоти.

Той разяснява, че няма по какъв начин да се инспектира качеството на пътна настилка, сложена преди доста време , даже и тъй като тя към този момент е износена, а инспекции би трябвало да се вършат скоро след дадена строителна активност.

" Никой не може да скрие, че в България има корупция и търгуване на дъмпингови цени , което постоянно се отразява върху качеството на строителството ", добави депутатът.

" Големият проблем на българското пътно строителство е това, че нямаме задоволително пари да си ремонтираме пътищата. Този проблем обаче към този момент е решен. С въвеждането на тол системата стопираме да финансираме интернационалният трафик . Българските жители ще усетят смяната до две години ", изясни Веселинов.

 Патриотите опазиха строителите
Патриотите опазиха строителите

Недоволството на сектора било основателно

Припомняме, на 16 октомври 2018 година от Строителната камара в намерено писмо до премиера и водачите на политическите партии настояха да им се отбрани положителното име. Браншът е подложен на " невиждани и злостни офанзиви, зад които прозират политически ползи ", написа в писмото.

Изтъквайки, че все още увреждането на комерсиалния авторитет и положителното име на компании не е наказуемо , те загатват за законодателни промени и бързо правосъдно произвеждане в този подтекст.

След това писмо от Камарата се срещнаха с водачите на всички парламентарни групи .

Вчера президентът Радев изясни, че в разрешаването на казуса извънредно значима роля има връзките сред изпълнителната власт и строителните компании и организации .

Преди срещата си с президента строителите бяха в Министерски съвет и в Народното събрание . Вчера сутринта с машини и техника те демонстрираха недоволството си от акцията, която опозицията в лицето на Българска социалистическа партия и д епутата Елена Йончева водят против тях.

 Ако нападките продължат, търсете строителите ни в чужбина
Ако нападките продължат, търсете строителите ни в чужбина

Строителите молят Борисов да не се огъва, а да пази строителите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР