Не може оптичният кабел да е причина за спирането на

...
Не може оптичният кабел да е причина за спирането на
Коментари Харесай

Трябват точни правила, а не произволни обяснения

Не може оптичният кабел да е причина за прекъсването на Радиото и по никакъв метод не би трябвало да се изключва връзката сред подмяната на Силвия Великова и прекъсването на Радиото, съобщи пред радио Пловдив медийният специалист и някогашен член на НСРТ/СЕМ Иво Драганов.

Според него, Съвет за електронни медии не би трябвало да желае единствено пояснение от генералния шеф, а да преразгледа разпоредбите за вътрешния ред, за софтуерните правилници, които са част от отговорностите на генералния шеф и на Управителния съвет. В тях би трябвало да е записано доста тъкмо кой, за какво, по какъв начин и по кое време прави профилактика.

Проблемът с правилниците е доста значим, тъй като това е социална медия, а не частна телевизия, която да си настройваш както искаш. Трябва да има и още нещо в този устав - каква отговорност носи този, който ги наруши. До този миг няма такова нещо. Нямаме и други базови документи, за които бих желал да приказвам във връзка Силвия. И те са задачата на Българското национално радио и на Българската национална телевизия, дефинирани в до 10 фрази, тъй като споделям задачата на Би Би Си е да бъде най-хубавата медия в обединеното кралство. Разбирате ли? И когато има такава задача следва незабавно да има стандарти и полезности на самото Българско национално радио. На базата на тези стандарти и полезности всяка година да има една атестационна комисия с външни хора на паритетен принцип, които да правят оценка целия състав на радиото - механически, управнически, изпълнителен, несъмнено, най-много публицистичен състав и споделя, този човек има данни да се развива, има данни да остане на своето място, а този човек няма данни за нищо. И тогава няма да има случайни уволнения, няма да има съкращения и няма да има напрежение сред хората дали някой ще утвърди това, което те са споделили и никой пък няма да има основанието да ги назовава главанаци. Така си мисля. Така е моделът на една модерна, социална медия, която държи да бъде преди всичко измежду медиите. И тя е преди всичко, БНР е преди всичко измежду радиостанциите и то много напред, примерно толкоз напред, че на второ, трето и четвърто няма никой.

Ако има ясни и точни правила и критерии, по които да се прави инспекцията, тя ще бъде направена доста елементарно. Но в случай че тя се прави по случайни пояснения, всичко се свежда до една субективна основа. Сега, съгласно мен, те ще ровят някакви документи, ще търсят някаква документи, ДАНС се е намесила, което съгласно мен, е безсмислено на тоя стадий, прокуратурата, и тя няма място в тези инспекции, само работа има най-много Съвет за електронни медии и КРС, което би трябвало да изясни, в действителност ли има подобен механически гаф, или няма.

Силвия Великова е лице и емблема на БНР. Тя може да си разреши и е длъжна да го направи- да прави следствия по тематики, които ннтересуват обществото. В случая, за какво единствено едно лице е претендент за основен прокурор, е тематика, която занимава обществото. Защо в действителност? И внезапно го приписаха на Силвия, била захванала тая тематика, някой се бил обадил, и аз съм безусловно сигурен, че някой се е обадил. Въпросът е кой е той. Въпрос от 2013г., от този момент не са се сменили кой знае какъв брой неща в задукилсното въздействие в медийното пространство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР