Не може да се отрече, че сме това, което ядем.

...
Не може да се отрече, че сме това, което ядем.
Коментари Харесай

Яж тези храни за добра памет и концентрация

Не може да се отхвърли, че сме това, което ядем. Храната играе значима роля в това по какъв начин действат телата ни, какъв брой здрава може да бъде кожата ни или какъв брой тегло качваме или губим. Освен това тези времена на стрес изискват цялата спомагателна помощ, която можем да получим.

Тъй като работата от разстояние се смята за новото обикновено, има ли метод да се предпазим от разсейващите фактори, които ни заобикалят, изключително когато работим от у дома, и бързата отмора на фона на някой сериал може да звучи идеално?

Е да. Има храна и за това! Ето храните, с които би трябвало да се запасите, с цел да засилите мозъчната мощ, да изострите паметта си, да ви поддържат нащрек и да ви оказват помощ да се концентрирайте върху настоящата задача. Ето кои са храните за добра памет и централизация!

Източници на кофеин

Противно на това, което хората споделят, никаква храна няма да ви направи по-умни. Има обаче храни, които могат да ви оказват помощ да се заредите с сила и да ви държат нащрек. Намерен в храни като кафе, шоколад, енергийни питиета и някои добавки, кофеинът е съвършената съставна част за пробуждане, която ще ви задвижи през останалата част от деня и ще подкрепи паметта ви.

Източници на фибри

 Закуска за добра памет

Повечето от нас постоянно бързат да излязат от къщата, с цел да заловен рейса, влака или таксито за работа. По-често сме склонни да пропущаме закуската, нещо, което се смята за най-важното хранене за деня. Но чудили ли сте се за какво? Просто е. Проучванията демонстрират, че яденето на закуска с високо наличие на фибри, като пълнозърнести храни, в комбиниране с млечни артикули и плодове (като боровинки), може да усъвършенства паметта и вниманието. Най-добрият ви избор? Рецепти с мюсли! Експериментирайте самоуверено с тях и се наслаждавайте на съвършен резултат всеки ден.

Източници на омега-3

Рибата в менюто се смята за най-хубавата храна за памет и коцентрация. Въпреки това, в случай че сте веган или вегетарианец, може да желаете да потърсите различни източници за на омега-3. Диета, богата на омега-3 мастни киселини (алтернативни източници могат да бъдат ядки, семена, авокадо, леща и маслини) е обвързвана с по-ниски опасности от деменция и инсулт и по-бавен мисловен крах с възрастта на хората. Освен това се споделя, че играят жизненоважна роля за възстановяване на паметта.

 Източници на омега 3

Ежедневна доза витаминни, минерални и стоманени добавки може да помогне за покриване на всичките ви хранителни условия, в случай че нещо липсва в диетата ви или нещо, което тялото ви може да не преработва съответно. Разбира се, коства си да спите добре и да пиете доста вода.

Вижте също и билки за добра памет!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР