Не може да се очаква само дипломация в конфликта на

...
Не може да се очаква само дипломация в конфликта на
Коментари Харесай

Иван Анчев: Визитите на Байдън и Макрон спират навлизането на Израел в Газа

Не може да се чака единствено дипломация в спора на “Хамас ” с Израел, тъй като в обстановката е заложен престижът на Израел като страна. Това сподели по Нова нюз Иван Анчев, основател на Центъра за проучване на световни хибридни закани, а също и ученик на академията на ФБР в Съединени американски щати.

Посещенията на американския президент Байдън и на френския държавен глава Макрон са причина за забавянето на сухопътната акция на израелската войска в Газа, съобщи експертът. Според него начало на тези дейности в наличието на непознат държавен глава би провокирало превратно пояснение, че те са дали начало на акцията.

Международната демократична общественост е мощно разграничена във връзка с желанията на военни дейности на Израел, които могат да стартират и по море, разяснява Анчев. Той даде за образец разделянето в Съединени американски щати, след изявление на някогашния президент Барак Обама, че би трябвало да се подхожда по-внимателно към Газа. Добре е той да си зададе въпроса, какво би направил той, в случай че беше президент, разяснява Анчев.

Той разяснява, че единствената опция за разрешаване на спора е интервенция на арабските страни. В момента обаче и Египет, и Йордания не одобряват бежанци от Газа, тъй като не желаят усилване на терористичното въздействие на “Хамас ”.

Всички споделят да ги държат в Газа, а в това време атакуват Израел за дейностите в отговор на “Хамас ”, изясни Иван Анчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР