Не може да има представители на БСП в служебния кабинет,

...
Не може да има представители на БСП в служебния кабинет,
Коментари Харесай

Крум Зарков: Сега е моментът да поставим темата Шенген

Не може да има представители на Българска социалистическа партия в служебния кабинет, само че може да има хора от политически сили, които с тяхната експертиза да допринесат. Член съм на Българска социалистическа партия и ще остана подобен. Това разяснява пред бТВ служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

Кризи в страната има, счита Зарков. По думите му " министрите не би трябвало да се тръшкат, а да положат старания да ги решат ". " Трябва да създадем по този начин, че идващия парламент да влезе с летящ старт и да стартира да работи " , уточни той.

Рокади в бранш " Правосъдие " няма да има. Аз поех министерството, резервирах огромна част от екипа, има доста закони, с цел да получим средствата по Плана за възобновяване и резистентност ".

" Шенген е тематиката, по която може да се направи пробив без работещ парламент. Сега е моментът България да сложи присъединяване и правото си да бъде пълновръстен участник, в края на септември ще има инспекция, има известно закъснение, само че в тези няколко месеца може да се убедят европейските сътрудници и да имаме сили да си сложим настояванията пред страните, които не ни позволяват ", разясни правосъдният министър.

Крум Зарков има създаден проект за работа като длъжностен министър. Относно той уточни, че България ще се яви, без да е разбъркала Изборния кодекс. " Ще бъдат взети всички гаранции да не се опорочава вотът ", добави Зарков.
 Българска социалистическа партия се разграничи от служебните министри и президентството
Българска социалистическа партия се разграничи от служебните министри и президентството

Партията потегля в цялостна готовност към изборите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР