Не мога да си представя, че образованието ще бъде обект

...
Не мога да си представя, че образованието ще бъде обект
Коментари Харесай

Министър Сашо Пенов се ангажира да продължи изпълнението на приетите стратегии в образованието

Не мога да си показва, че образованието ще бъде обект на политически полемики, то, дружно с възпитанието, постоянно е било обща грижа за обществото. Това сподели служебният министър проф. доктор Сашо Пенов при церемонията по предаване на властта, която се състоя през днешния ден в Министерството на образованието и науката. Той се ангажира да продължи осъществяването на признатите тактики в образованието, съобщи Българска телеграфна агенция.

Доскорошният министър акад. Николай Денков връчи на наследника си учебен звънец, като знак на предаването на властта.

Министър Пенов означи, че за него е чест да поема сектор, за който е уверен, че цялата българска общност милее. Към момента мисля, че получавам в наследство министерство, което от няколко години работи по тактики, които са общоприети, одобрени от Народното събрание, от Министерския съвет, което е заслуга както на предходните министри, по този начин и на цялата администрация в него, сподели той.

Министърът уточни, че оттук насетне, в границите на пълномощията на служебното държавно управление, при прецизно съблюдаване на конституцията и решенията на Конституционния съд по отношение на тези пълномощия, ще продължи осъществяването на тези тактики. По думите му задачата е обособеният възпитаник, неговият родител, обособените преподаватели да бъдат удовлетворени и да са уверени, че зад тях стои администрация, която мисли за тях и за ръководството на образованието като сектор.

Нашата активност ще бъде ориентирана към обезпечаването на започването на образователната година, продължение на осъществяването на дейностите, които са подхванати в осъществяване на тактиките и, несъмнено, в решаването на други, настоящи задания, свързани най-много с Плана за възобновяване и резистентност, означи министърът.

Предшественикът му акад. Николай Денков благодари на всички, които вложиха душа, сърце, разум през тези месеци, с цел да създадат дружно нещо потребно за България. С част от вас сме се виждали доста постоянно, с други - по-рядко, само че убеждавам ви, в моето сърце вие ще останете опората, на която се крепи българското обучение, и това мое чувство ще направя всичко допустимо да го предам и на идващия министър, с цел да знае, че може да разчита на вас, сподели още той.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР