Не мога да се съглася с колегите от БСП, че

...
Не мога да се съглася с колегите от БСП, че
Коментари Харесай

Емил Караниколов: За да спрем изтичането на мозъци, трябва да инвестираме в образованието

Не мога да се съглася с сътрудниците от Българска социалистическа партия, че България е на дъното на вложенията. Всъщност икономическият растеж в България е над междинния за Европейски Съюз. Безработицата също понижава, като чакаме скоро да е под 4%. Това разгласи в предаването "Беновска пита " по Канал 3 министърът на стопанската система Емил Караниколов.

,,Да, справедлив факт е, че приключването на мозъци продължава, тъй че в това отношение имаме доста работа за извършване. В тази връзка ние би трябвало да влагаме в образованието, то би трябвало да бъде приоритет. Това е обвързване на държавното управление, до момента в който министерството на стопанската система и министерството на образованието сътворяваме нужната среда'', изясни министър Караниколов.

По думите му дуалната форма на образование е извънредно значима.

,,Дуалната форма разрешава един възпитаник с изключение на да учи, да има опцията да влиза и в индустриалната база, с цел да може да излезе със поминък. Това би било инвестиция в образованието. С добитите поминък и умения ще можеш да си позволиш да имаш един междинен за Европа доход'', уточни той и предвижда, че след тази година икономическият напредък на страната ще бъде над 3%.

,,България е член на Европейски Съюз и НАТО. За да мине подобен план като "Турски поток ", ние би трябвало да се съобразим с европейските полезности. Правилата би трябвало да се съблюдават, би трябвало да имаме единодушието на нашите европейски партньори'', отговори министърът на въпрос за присъединяване на страната ни в Турски поток.

,,Очакваме всеки миг от Комисията за защита на конкуренцията да излязат със секторен разбор във връзка с пазара на горивата и всички ние да се срещнем доста съществено с него. В последна сметка знаем, че няма закон, от който всеки да е удовлетворен, само че той би трябвало да основава най-малкото конкурентна свобода'', добави Караниколов, визирайки последните вести към Закона за горивата.

,,Сигурен съм, че Саудитска Арабия гледа доста съществено на България като място за вложения, защото нашата страна е и дирек на сигурността в района и също по този начин би могла да послужи като трамплин към целия ЕС'', приключи министърът на стопанската система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР