Не мога да приема да съм премиер в правителство, което

...
Не мога да приема да съм премиер в правителство, което
Коментари Харесай

Денков: Ще подам оставка, ако Стоянов не припознае и изясни случаите на насилие на протеста

„ Не мога да приема да съм министър председател в държавно управление, което бие хората по улиците - по този начин както ставаше преди. Ако министърът не припознае това като принуждение и да обясни за какво това се случва от време на време в полицията и по какъв начин го препахваме, ще си подам оставката “.

Това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти във връзка случаите на принуждение от страна на служители на реда на  митингите против БФС  в четвъртък.

Един я е държал за косата, до момента в който различен я удря в корема, описа тя

„ Сред част от хората в полицията има просвета, която счита за обикновено да биеш с палки беззащитни хора, деца, дами. Това е безусловно недопустимо. Отношението ми към министъра ще зависи от неговото отношение към насилието. Ще имам проблем с него, в случай че продължава да замазва обстановката “, добави Денков.

Калин Стоянов би трябвало да излезе обществено и изрично да осъди всички форми на принуждение, които не са провокирани. Трябва да има следствие за всички случаи и да е ясно кой къде е бил, дали има нарушаване на разпоредбите. Трябва да има съответни санкции, сподели министър-председателят.

Калин Стоянов свика Оперативния щаб по отношение на бедствията в Североизточна България

„ Искам и вътрешният министър, и политиците, които го пазят, да кажат пазят ли тази позиция, или не. Ако министърът излезе и каже нещата, които аз споделям, има дейности и тези служители на реда изоставен, няма да имам проблеми с него “, добави той.

По думите му огромният проблем е обвързван с две неща - че Калин Стоянов не е осъдил дейностите на служителите на реда, упражнили принуждение против протестиращи, и че е недооценил обстановката.

Униформените влезнали, тъй като вътре имало хора, взели участие в безредиците в центъра на София

„ Без подозрение имаше провокации от част от протестиращите, само че и без никакво подозрение имаше безусловно неприемливи дейности от страна на обособени полицейски чиновници. Искаме министърът ясно да излезе и да каже: „ Това повече не може да се търпи “, желая да го чуя. Не можеш да казваш, че не очакваш проблеми и по-късно да излиза информация: „ Ние знаехме, че може да има проблеми, само че не казахме “. Когато има опасности тези проблеми би трябвало да се разискват с хората, които носят отговорност “, уточни министър председателят.

Денков сподели, че в Народното събрание би трябвало да влезе анкетна комисия, която да почисти какво тъкмо се е случило по време на митингите против БФС в четвъртък и кой носи отговорност за всяко съответно деяние.

„ Кой е бил публицистите, кой е бил момичето, кой рита падналия човек на улицата, за какво има служители на реда без опознавателни знаци, за какво има служители на реда с маски, в случай че би трябвало да се знае кой кой е. Защо се споделя, че не са имали информация за предстоящи провокации и по тази причина не са били със съответното снаряжение, откакто непрестанно виждаме във видеата тежко оборудвани служители на реда “, попита министър председателят.

Николай Денков разяснява и изказванията на Калин Стоянов за напън, оказван му от Кирил Петков.

„ Ако е имало контакти от страна на Кирил Петков те постоянно са били за това, че би трябвало да се свърши работата във връзка с предпазването от пазаруване и пласиране на гласове. Никога по никакъв метод не е имало диалози от вида, че би трябвало да е печеливша една партия, а друга – губеща. Знам, че имаше няколко случая, в които министърът оферираше хора, за които имаше сигнали, че има проблеми с тях и за някой от тях Кирил Петков е споделил, че са неприемливи. Би било проблематично, в случай че Петков е желал преференции за една или друга партия - в никакъв случай не съм чувал такова нещо “, уточни министър-председателят.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР