„Не мога да подкрепя законопроекта за задължителното депозиране на печатни

...
„Не мога да подкрепя законопроекта за задължителното депозиране на печатни
Коментари Харесай

Кутев: Законопроектът на Пеевски е крачка към разграждане на държавността

„ Не мога да поддържа законопроекта за наложителното складиране на печатни издания, тъй като за мен той е идната крачка към разграждане на държавността “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Антон Кутев от парламентарната естрада.

Според него с този законопроект се споделя на българските жители, че има хора в страната, които могат да вършат каквото си изискат и никой в страната, даже и Народното събрание, може по някакъв метод да реагира.

„ Няма никакво подозрение, че в България един от главните проблеми на демокрацията е смесването на политиката и бизнеса и то неведнъж в неприемливи размери “, добави Кутев. По неговите думи в последните 20 години сме извървели път в посока на изсветляване на тези взаимовръзки, само че е непълен път.

Той акцентира, че няма по какъв начин да убеди своите гласоподаватели, че един от вносителите на закона - депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, не е знак на смесването на бизнес и политика. „ Най-малкото е неговото наличие или неприсъствие в Народното събрание, тъй като неговите въздействия върху политическата система са доста по-големи “, сподели Кутев.

Той е на мнение, че в случай че в този законопроект не е взел участие Пеевски, е щял да бъде законопроект, който има своите цели, върви във вярната посока и се пробва да изсветли имиджа на Пеевски.

„ С неговия автограф, той става предпочитание или опит да се покаже на цяла България, че никой нищо не може да му направи. Няма да го поддържа не поради наличието на текстовете, а поради това, че самото наличие на Делян Пеевски е предизвикателство към обществото “, сподели още националният представител.

Според него, в случай че този законопроект мине, заглавието във вестниците ще бъде: „ Парламентът поддържа Пеевски “, а това стига, с цел да се срине цялата среда.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР