Не мисля, че Русия може да си позволи да изгуби

...
Не мисля, че Русия може да си позволи да изгуби
Коментари Харесай

Петков за газа: Твърдата първа крачка на България помогна на целия ЕС

Не мисля, че Русия може да си разреши да изгуби целия Европейски съюз.

Това разяснява в петък министър председателят Кирил Петков на въпрос дали има заплаха да останем без газ, в случай че Гърция откаже да заплаща в рубли.

Плащанията ще бъдат в естествената валута, сподели още той.

" Това, че България направи първата твърда крачка, оказа помощ на целия Европейски Съюз да заеме в този момент също такава твърда позиция. Бях убеден от Комисията, както и през вчерашния ден от Германия, всички излизат с ясна позиция, че заплащанията ще бъдат в естествената валута. Не мисля, че Русия може да си разреши да загуби целия Европейски Съюз. Аз персонално не се тормозя по тази тематика ", счита Петков.

Той добави, че е получил поздравления за българската позиция от доста европейски водачи.

" Ние не сме против някой, а сме за съблюдаване на договорите. Българското си държавно управление в този си състав няма да се подаде на непознат напън. ", изясни още министър председателят.

" ГЕРБ непрестанно се пробва да вкарва някакви подправени вести ". Така Петков разяснява обвиняванията на опоцизионната партия в неистина по отношение на обезщетенията за бизнеса поради високите цени на тока.

" Първо беше къде е проектът против инфлацията, в този момент той бил проинфлационен. Тези хора имат една единствена цел да се пробват да вкарват напрежение, да подклаждат някакви пристрастености изкуствено ", добави той.

По мотив на Северна Македония Петков реши да оборва друга подправена вест, по думите му, че той като министър председател самичък ще взема решение.

" Аз като министър председател не поемам независимо задължения за Северна Макенодия ", сподели той и добави, че всяко решение първо би трябвало да мине през Министерство на външните работи, след това през държавното управление, съдружен съвет, да влезе в Народното събрание.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР