“Не мисля, че изказванията на президента Путин за “Турски поток“

...
“Не мисля, че изказванията на президента Путин за “Турски поток“
Коментари Харесай

Захариева: Изказването на Путин за Турски поток няма общо с изгонения дипломат

“Не мисля, че изявленията на президента Путин за “Турски поток “ имат общо с предприемане на реципрочната мярка по гоненето на българския посланик (от посолството в Москва) “, разяснява вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на конференцията " Западни Балкани “, представена от Агенция " Фокус “.

Според нея изговането на българския посланик е било предстоящо и даже реакцията на Русия “много се е забавила “

“Още в края на октомври представителят на (руското) външно министерство направи напълно къс коментар тогава, когато ние обявихме за личност нон грата техен посланик (обвинен в шпионаж), че най-вероятно тяхната реакция ще бъде реципрочна. Така, както се случи скоро в Германия. Така че не мисля, че има връзка сред двете събития (изказването на Путин за газопровода и изгонването на българския посланик - б.р.) “, сподели външният министър.

Захариева изясни, че посочването на съответен посланик за изпъждане от съветската страна е наложително. Ден преди Русия да изгони българския посланик Путин разкритикува управляващите в София за закъснение на плана за газопровод “Турски поток “. Борисов отхвърли обвинявания с изказванието, че България строи по 5 км дневно от тръбата.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР