Не Министерството на туризма, а общините трябва да отдават под

...
Не Министерството на туризма, а общините трябва да отдават под
Коментари Харесай

Димитър Николов: Общините трябва да могат да отдават на концесия плажовете и да ги контролират

Не Министерството на туризма, а общините би трябвало да отдават чартърен и на концесия плажовете. Така контролът ще бъде доста по-активен. Това съобщи пред " Хоризонт " кметът на Бургас Димитър Николов.    
Градският превоз няма опция. Около 35-40 на 100 от сегашния трафик в Бургас е директен и е обвързван с туристическия сезон, изясни Николов:

" Със скоростта, с която се записват нови коли тук, в идващите 10 години, може би и по-бързо, броят на колите в Бургас ще бъде с 50 % повече от тези, които в този момент следим по улиците. В момента има над 120 хиляди автомобила. Ако няма добре проведен механизъм за публичен превоз, с обезпечени бусленти, по които предпочитано да се движат рейсовете, с електронната система за ръководство на градския трафик, с приоритизиране по всички основни светофари - първата светла зелена светлина на рейсовете и в случай че зад това нещо не стои строен механизъм от технологии и от хора, които да ръководят, бъдещето на града и на връзките на града ще е цялостно крушение. " Николов бе безапелационен, че се работи по други възможности за задържането на младежите в града:

" Последната половин година, може би и повече, се срещам с разнообразни компании и с жители, които към този момент стопираха да търсят подпомагане от кмета, от локалната власт, за обезпечаване на работа. Работа има доста в Бургас. Фирмите търсят служащи, най-много квалифицирани служащи. Мисля, че към момента равнището ни на обучение - както на междинното, по този начин и на висшето обучение, не съумява до дъно да отговори на тези условия. Затова в общинския съвет на няколко пъти взимахме решение да дотираме с наши лични средства, на община Бургас, разнообразни специалности от двата бургаски ВУЗ-а. "

Така от 15 студентите, които учат със средства, платени от общинския бюджет, по думите на Николов вече са повече от 150:

" Това са към седем-осем специалности, свързани с програмиране, компютърни технологии, инженерни специалности - такива, каквито са ни ги подали самите компании на срещите, които сме провели. "

Относно чистотата на въздуха в града и недоволствата на жителите, кметът Димитър Николов уточни, че в летните месеци токива няма, а нормално те се получават през отоплителния сезон, когато и посоката на ветровете е друга. 

Запитан дали цената на публичните тоалетни в Бургас не е прекомерно висока, Николов я стимулира по този начин: " Преди години положението им беше отчайващо, наложи се да се създадат съществени поправки и аз мисля, че в зоната на Морската градина и в централна градска част - там, където най-масово се употребяват тоалетните, са в положително положение. Съвсем неотдавна пуснахме тоалетни, които са мобилни кабинки и се обслужват с един лев като жетон, на самообслужване, тъй че посоката е повече и от ден на ден гледище за добра хигиена и за повече вложения в тази активност. "
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР