Не ми е самоцел да бъда външен министър, но съм

...
Не ми е самоцел да бъда външен министър, но съм
Коментари Харесай

Даниел Митов: Назначението ми като външен министър е тест за президента

Не ми е самоцел да бъда външен министър, само че съм подготвен. Това сбито съобщи в коридорите на Партийния дом пред публицисти Даниел Митов.

От думите му стана ясно, че служебния министър председател Димитър Главчев самичък взел решението да го предложения за външен министър. Първият диалог за поста са провели двамата. А по-късно е известен Бойко Борисов. Митов смята, че е изцяло обикновено да е уведомил водача си, от който е получил одкрепа да заема поста в служебния кабинет.

Митов счита, че логиката на изявленията на ПП-ДБ във връзка рокадите в служебното държавно управление следва изявленията на президента Радев. Назначаването му на поста външен министър той счита за тест за това каква външнополитическа ориентировка ще следваме.

" С измененията в Конституцията, по гледище на ПП-ДБ, служебният кабинет към този момент зависи изцяло от Народното събрание. Премиерът би трябвало да търси поддръжка точно там ", уточни Митов.

Ако се забави назначението на външен министър ще се заплаши провеждането на изборите в чужбина, обезпокоен е още депутатът от ГЕРБ.

Припомняме, че на 15 април, няма и седмица след встъпването си в служба, министър-председателят Димитър Главчев стартира промени в персоналния състав на служебния кабинет и предложи промяна на поста министър на външните работи, който да бъде стихотворец от Даниел Митов.

Вчера президентът Румен Радев съобщи позиция срещу новото предопределение, като предложения Димитър Главчев на среща в петък, на която да обсъдят предложенията за промяна на министри.

По-рано през днешния ден Димитър Главчев разяснява за повторно, че е подготвен на разговор, само че отсече, че отговорността за министрите е напълно негова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР